Největší zklamání sezony? Anže Kopitar!

14. 03. 2017, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Většinou na naší stránce chválíme skvělé a nadprůměrné výkony jednotlivých hráčů a týmů. Občas je však potřeba podívat se též na druhou stranu spektra a zhodnotit i nepovedená představení. Na vrcholu tohoto seznamu se ocitá kapitán Los Angeles Kings Anže Kopitar.

Devětadvacetiletý Slovinec má na svém kontě za dvaašedesát zápasů čtyřicet bodů, což na první pohled není tak špatný výkon. Musíme však uvážit výkony centra z předchozích let, jeho desetimilionový plat a fakt, že má aktuálně v tabulce pravdy hrozivých -9, což do jisté míry ukazuje i křeč, s níž Králové, kterým se pomalu vzdaluje play off (k dnešnímu dni ztrácejí na St. Louis, posledního držitele divoké karty, pět bodů), v letošním ročníku hrají.

Rodák z Jesenice vždy platil za impozantního tvůrce hry, který sbíral mnohem více asistencí než gólů. Přesto se předpokládalo, že jich alespoň dvacet během ročníku vstřelí. To se však v velkou pravděpodobností nesplní, jelikož by od nynějška musel rozvlnit síť soupeře téměř v každém utkání. Ani s asistencemi se nemůže, v porovnání s předchozími léty, Kopitar zrovna chlubit. S jeho jednatřiceti nahrávkami ho překonají a méně známí hráči jako Josh Bailey (New York Islanders) či Alexander Wennberg (Columbus Blue Jackets).

Otočí se karta ve vyřazovacích bojích, pokud se ovšem Kings vzmohou na heroické výkony v závěru základní části, aby se do play off vůbec kvalifikovali, nebo skončí pro Kopitara a spol. sezona nezdarem již v dubnu?