Pochodeň budoucnosti: Arizona Coyotes

19. 03. 2017, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V premiérové epizodě jsme se podívali 'na zoubek' Anaheim Ducks. Druhý díl nás bere za Kojoty do Arizony, kteří jsou v současnosti považováni za největší zásobárnu mladých talentů v celé lize. Jména jako Max Domi či Anthony Duclair znají všichni. Známý je též Dylan Strome, jehož kvůli dosavadnímu neprosazení se do ligy najdete v dnešním článku, v němž se nachází několik dalších jmen mladých pušek budoucnosti.


ARI Dylan Strome

Hráč s největším potenciálem, který se stále neprosadil z juniorů do NHL. Kapitán reprezentace Kanady na MSJ dostal šanci v NHL již letos, avšak se ziskem jediného bodu během sedmi zápasů byl opět poslán do Erie Otters, kde díky spolupráci s Connorem McDavidem před dvěma lety ovládl bodování OHL. Za téměř čtyři ročníky strávené v dresu Bobrů nastřádal technicky nadaný centr 354 bodů (114+240) a +123 v hodnocení tabulky pravdy.

ARI Nicholas Merkley

Poslední volba prvního kola draftu 2015 má vždy skvělý přehled o hře a skvělou rozehrávku, díky níž sbírá více asistencí než gólů. Rozhodně však neplatí za žádné 'ořezávátko'. Často chodí clonit gólmanovi ve výhledu do prostoru před bránou, kde je osekáván beky soupeře. Zároveň je tento rychlonohý centr velmi inteligentním plejerem, jehož důležitost pro tým dokazuje písmeno 'C' na hrudi jeho dresu Kelowny Rockets, s níž zvedl nad hlavu pohár pro mistra WHL.

ARI Christian Fischer

Devatenáctiletý silový útočník se uplatní na dobou koncích kluziště. Americký centr, jež může hrát též na křídle, se podíval i do NHL, kde odehrál tři zápasy a vstřelil v nich dva góly. Nyní září na farmě v barvách Tucson Roadrunners, kde během padesáti duelů nasbíral třiačtyřicet bodů. Jeho největšími přednostmi jsou tvrdá přesná střela a rychlé bruslení.