Kdo se v play off stane pověstným jazýčkem na vahách?

04. 04. 2017, 18:00 » Analýzy - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ani v autě nejezdí tak rychle jako McDavid na bránu soupeře, nestřílí pumelice jako Kucherov nebo Ovechkin, nedokáží si držet nepřítele od těla jako Jaromír Jágr. Přesto by se mohli stát právě oni rozhodujícím faktorem ve vyřazovacích bojích. Řeč je o hráčích, kteří nepatří mezi hvězdy, přesto mají potenciál rozhodovat osud play off. Jako příklad za všechny se můžeme ohlédnout na boje o Stanley Cup 2014, kdy se stal velmi důležitou součástí mistrovského týmu Kings útočník Justin Williams, jemuž se díky těmto výkonům začalo přezdívat 'Mr. Game 7'. Zrodí se i letos nový nečekaný hrdina? Pokud ano, nabízíme Vám z každého postupujícího celku, dle našeho názoru, nejvážnějšího kandidáta. Dnes se podíváme do Centrální divize, kde se kvalifikovali do vyřazovacích bojů Chicago Blackhawks, Minnesota Wild, St. Louis Blues a Nashville Predators.

CHI Scott Darling

Corey Crawford letos podává nekonstantní výkony. Pude sice do vyřazovacích bojů jako jednička Hawks, ale pokud se mu přestane dařit, je v záloze dvojka v podobě Scotta Darlinga. O osmadvacetiletém maskovaném muži se začíná mluvit v souvislosti e stejným osudem, jež potkal Cama Talbota. Ten u Rangers vyrostl ve stínu Henrika Lundqvista v jasnou a kvalitní jedničku. To samé se může stát též Darlingovi, který letos disponuje skvělou úspěšností zákroků 92.4% a má bilanci 18-5-0,m což je s ohledem na pozici dvojky úžasná bilance.

MIN Erik Haula

Minnesota zažívá velmi dobrý ročník a řadí se mezi největší favority na zisk Stanley Cupu. Erik Haula, šestadvacetiletý Fin, kroutí v Minnesotě již čtvrtou sezónu. V letošním ročníku zaznamenal v šedesáti devíti utkáních dvacet pět bodů (14+11). Ve vyřazovacích bojích odehrál finský forvard dvacet utkání, ve kterých si připsal celkem dvanáct bodů (6+6). Po nedávném příchodu Martina Hanzala z Arizony vznikla formace Haula – Hanzal – Pominville, která se zdá být ideální třetí formací pro play off. Tato formace stráví v průměru na ledě kolem patnácti minut a začíná se jí dařit v pravý čas, Erik Haula si v posledních pěti utkáních připsal dva body, Pominville s Hanzalem po čtyřech bodech.

STL Nail Yakupov

Dnes již třiadvacetiletý forvard byl považován za jeden z největších talentů ruského hokeje. Jednička draftu z roku 2012 však zůstala daleko za očekáváním a místo snové kariéry v barvách Edmontonu přišla po čtyřech letech výměna do St. Louis, kde se Yakupov pokouší o restart. Mladý Rus bude mít v letošním play off obrovskou motivaci. Existuje snad lepší způsob, kterým by si mohl napravit reputaci, než kvalitními výkony ve vyřazovacích bojích? Yakupov odehrál za St.Louis čtyřicet zápasů, ve kterých si připsal pouze devět bodů (3+6), avšak v posledních pěti utkáních zaznamenal Yakupov body tři. Načasoval mladý forvard formu ideálně na play off a pomůže svému týmu v klíčových chvílích sezóny?

NSH Kevin Fiala

Teprve dvacetiletý útočník švýcarské národnosti v této sezóně odehrál padesát jedna utkání, v nichž si připsal patnáct bodů (10+5)a zaznamenal slušných sto deset střeleckých pokusů na branku soupeře. Při absenci zraněného Jamese Neala se Fiala probojoval do druhého útoku, kde společně s Mikem Fisherem a Callem Jarnkrokem tvoří nebezpečný útočný trojlístek, na který bude Peter Laviolette ve vyřazovací části sezóny hodně spoléhat.

Autoři: Jakub Šerák a Tomáš David