Na Východě známe první dvě dvojice, Washington znovu první

06. 04. 2017, 14:40 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přestože ve Východní konferenci stále ještě zbývají dvě neobsazená místa pro blížící se vyřazovací boje, zároveň v ní známe první dvě dvojice týmů, které se střetnou v úvodním kole letošních bojů o Stanley Cup. Montreal vyzve v tradičním Original Six souboji staré známe Rangers, zatímco Columbus opět narazí, stejně jako před dvěma lety, na Pittsburgh. Washington svého soupeře ještě nezná, ale zato si zajistil, že bude mít po celou dobu play off výhodu domácího ledu v prvních dvou utkáních. Po roce totiž Ovečkin a spol. opět získali Presidents' Trophy.

Zatímco Canadiens si jistotu prvního místa v Atlantické divizi zajistili už před několika dny, až dnes mají Jezdci i přes porážku 0:2 s Capitals jasné, že postoupí do play off z první divoké karty. A protože Capitals si kromě trofeje pro nejlepší tým základní části zajistili také vítězství Východní konference, je jasné, že to budou právě Habs, kdo jakožto hůře postavený vítěz divize narazí na lépe postavený tým ze dvou divokých karet.

Souboj to bude zajímavý, Montreal určitě má co svému soupeři z New Yorku vracet. V posledním vzájemném souboji totiž Jezdci zvítězili 4:2 na zápasy i díky tomu, že se kanadský klub nemohl kvůli nájezdu Chrise Kreidera na svoji jedničku Careyho Pricea, jenž se zranil v úvodním utkání série. Potkají se také jedny z největších gólmanských jmen na světě - Price a Henrik Lundqvist.

Capitals si díky vítězství nad Rangers zajistili ve druhé sezóně v řadě a celkově potřetí v klubové historii (také 2009/10) Presidents' Trophy pro nejlepší tým základní části. V loňské sezóně to svěřencům Barryho Trotze ve druhém kole proti Penguins nepomohlo, ale díky absenci Krise Letanga by na tom letos mohli být i přes případný souboj s Pittsburghem lépe.

BUF BUFFALO - MTL MONTREAL 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


WSH WASHINGTON - NYR NY RANGERS 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.