Jack Eichel: Hvězdné výkony ve stínu ostatních

07. 04. 2017, 18:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přípravy na play off jsou sice na našem portálu v plném proudu, pojďme se ale ještě na chvíli zastavit. Uděláme si výlet do Buffala. Místní Sabres opět skončili hluboko pod postupovou čarou do vyřazovacích bojů. Přesto nemusejí házet šavle do žita. Mají mladý a dynamický tým, který je považován za jedno z největších ‚hnízd‘ mladých pušek.


V jejich čele stojí Američan Jack Eichel, který je letos nezaslouženě často přehlížen. Kvůli zranění vynechal více než úvodní čtvrtinu ročníku a do prvního zápasu naskočil až na přelomu listopadu a prosince. Od té chvíle má bývalá hvězda univerzitní ligy odbrusleno devětapadesát utkání se ziskem sedmapadesáti bodů, z čehož vstřelila čtyřiadvacet gólů.


Centr, který sebevědomě prohlásil před generálním manažerem Timem Murraym, že je to on, kdo je nejlepším hráčem daného draftu, i přestože byl o jedno místo dříve vybrán Edmontonem Connor McDavid, nasbíral celých 24 bodů v přesilových hrách. Před jeho příchodem mělo Buffalo špatnou bilanci 7-13-3, po návratu svého kudrnatého vůdce se tým zlepšil na poměr 5-2-2 a jeho důležitost byla na ledě okamžitě znát. Eichel by si zasloužil, aby se o něm psalo a mluvilo stejně jako o Matthewsovi či Lainemu, skutečnost je však jiná.