Vladimír Sobotka se vrací do St. Louis!

08. 04. 2017, 12:15 » Češi v NHL - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Hodně zajímavá informace přiletěla ze zámoří těsně před play off. Do St. Louis Blues se vrací český forvard Vladimír Sobotka, který se s vedením klubu dohodl na nové, tříleté smlouvě zaručující devětadvacetiletému útočníkovi výdělek deset a půl miliónů dolarů. To ale není zdaleka vše, protože součástí dohody je také fakt, že Sobotka dohraje letošní sezónu v barvách Blues, což mu umožňuje kontrakt stanovený arbitráží v roce 2014, který zaniká právě po této sezóně. Sobotka si tak zahraje o Stanley Cup poprvé od sezóny 2013/2014, kdy St.Louis vypadlo v prvním kole s Chicagem.

„Cítím se skvěle, jsem šťastný, že mohu být součástí Blues,“ reagoval na celou situaci Vladimír Sobotka. Generální manažer Blues okomentoval pro stlouisblues.com Sobotkův návrat slovy: „Nemohu se dočkat, až uvidím, jak se jeho hra vyvinula, měl jsem tu příležitost sledovat ho v národním dresu, kde hrál velmi důležitou roli mezi top šesti útočníky. Opravdu se těším na jeho návrat.“

Pro trenéra Blues Mikea Yea je to skvělá zpráva zejména poté, co se na konci března zranila opora týmu Paul Stastny a Vladimír Sobotka může být ideální náhradou za amerického centra.

Vladimír Sobotka strávil poslední tři sezóny v ruském Omsku, kde zaznamenal ve sto třiceti osmi utkáních velmi solidních sto dva bodů (37+65). Svoji poslední sezónu za mořem strávil český reprezentant právě v dresu Blues a připsal si na své konto třicet tři bodů (9+24), když naskočil do šedesáti jedněch utkání.

"I'm excited and I'm happy to be part of the Blues again. I'm really excited to get that first game in." https://t.co/MgHcLrui2U #stlblues

— St. Louis Blues (@StLouisBlues) 8. dubna 2017