Flames sice prohráli první zápas, ale proti Ducks mají šanci

15. 04. 2017, 11:45 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Prohrát první zápas série proti Ducks muselo být pro hráče Calgary frustrující. Ve druhé třetině totiž v nadějně rozehraném duelu proti Anaheimu, na jehož ledě nevyhráli už 28 utkání v řadě, vedli 2:1 a zdálo se, že by mohli bojovat o důležitou výhru. Ale jak už to tak někdy bývá, všechno se to skoro během okamžiku rozpadlo. Přesněji během čtyř minut, ve kterých Ducks stihli dát dva góly a ujmout se vedení 3:2, které nakonec nepustili.

I když Anaheim díky tomuto obratu posunul historický rekord na 28 vítězných zápasů proti Calgary v Honda Center v řadě, Flames si ze zápasu odnesli to, že se s nejlepším týmem Pacifické divize můžou měřit a že rozhodně nebudou ve druhém utkání jasnými outsidery.

„Jsme frustrovaní. Naše disciplína nás dneska zradila, ale jsme tady. Dokážeme s nimi hrát. Víme, že to dokážeme. Během určitých momentů v zápase tam byly náznaky. Dobré náznaky na to, abychom se dostali do dvoubrankového vedení. Ale neskórovali jsme. Pak oni měli oddych, přijeli a skórovali,“ zhodnotil duel pro deník OC Register obránce a kapitán Flames Mark Giordano.

V tom, že disciplína byla pro Calgary v prvním zápase problém, měl Giordano pravdu. Anaheim dostal od svého soupeře k dispozici sedm přesilových her (jen Dougie Hamilton si šel sednout na trestnou lavici třikrát) a Getzlaf a spol. ve dvou z nich uspěli. A když prohrajete 2:3 a dva góly dostanete z přesilovky, tak to samozřejmě stojí za pozornost. Vyrovnat sérii se pokusí Flames v neděli v noci od 4:30 SEČ.