Série ještě zdaleka nekončí, ví Wild po dvou domácích prohrách

15. 04. 2017, 16:20 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nejspíš byste museli mít halucinace, nebo absolutně nevědět nic o hokeji ani o NHL, abyste neviděli, že Minnesota je po včerejší prohře ve druhém zápase série proti St. Louis v těžké pozici. V sérii prohrávají 0:2 na zápasy a nyní musí bezpodmínečně vyhrát alespoň jeden zápas na ledě Blues, aby si zachovali teoretickou naději na postup. Nejlépe by ale bylo zvítězit v obou, aby tím smazali ztrátu dvou domácích duelů.

Je pravda, že gólman St. Louis Jake Allen zatím prožívá fenomenální vyřazovací boje a frustruje útočníky Minnesoty. Pouze jeden - Zach Parise - se proti němu dokázal prosadit a nikdo to zatím nedokázal při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Wild na druhou stranu alespoň ví, že ještě není konec.

„Tahle série ještě zdaleka nekončí. Nikdo to tady v šatně nevzdal,“ prohlásil útočník Chris Stewart.

Možná by se mohlo zdát, že Minnesota má prostě smůlu. A možná že po prvním zápase by se dalo i souhlasit, přece jenom 51 střel je skutečně nadlidský výkon a Allen prostě chytil všechno, co na něj Wild vyslali. Ve druhém utkání ale Divočáci už zdaleka tak útoční nebyli, a přestože na střely vyhráli 24:22, tak Allen neměl tolik práce jako ve středu.

Je však zarážející, že Minnesota, která v letošní sezóně proslula tím, že má jeden z nejširších kádrů, co se útočné síly týče, není schopna dávat góly. Kouč Bruce Boudreau si v tomto ohledu musí svoje svěřence srovnat a vrátit se k staré dobré hře, kterou se Minnesota v letošním ročníku prezentovala a se kterou se dlouho držela na čele celé Západní konference.

„Musíme si sáhnout na dno a zjistit, z čeho vlastně jsme. Musíme být lepší,“ burcuje obránce Ryan Suter.

Vyřazeni z play off můžete být opravdu rychle, nota bene když prohrajete oba dva domácí zápasy. Wild sice alespoň novinářům říkají správné věci, ale to, z "čeho opravdu jsou", se už brzy dozvíme. Třetí zápas je na programu zítra od 21:00 SEČ na ledě Scottrade Center.