Velká ztráta pro Toronto: Polák už si v play off nezahraje

16. 04. 2017, 12:05 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Toronto sice dokázalo druhý zápas série s Washingtonem nakonec ve druhém prodloužení vyhrát, a srovnalo tak sérii, ale těžké utkání si vybralo svoji daň. Na konci druhé třetiny totiž po střetu s Brooksem Orpikem musel ze zápasu odstoupit český obránce Roman Polák. Kouč Mike Babcock pak po utkání oznámil, že Polák v letošním play off dohrál, důvodem je zranění v dolní části těla.

Polák se zranil ve 14. minutě druhé třetiny, když ho u modré čáry dohrál Orpik. To by ale zas tak nevadilo, ale když Polák padal na led, spadl na pravou nohu, která se mu nepříjemně otočila. Podle nejnovějších zpráv měl třicetiletý rodák z Ostravy utrpět zranění kotníku.

Pro Maple Leafs, kteří se už tak museli obejít bez svého klíčového zadáka Nikity Zaitseva, to je další významná ztráta. Už v prvním utkání odehrál Polák skoro 24 minut a byl stabilním členem oslabení, které může být v sérii proti Washingtonu klíčové.

Je pravděpodobné, že Poláka nahradí v sestavě Alexey Marchenko, případně může klub povolat někoho z farmy z AHL. Ale je jisté, že více času na ledě dostanou už tak zatížení obránci jako Jake Gardiner (40:34 ve druhém zápase), Morgan Rielly (39:56) a Matt Hunwick (35:46). Více si zahrají také Martin Marinčin (30:38) a Connor Carrick (18:44).