Toronto uvidí poprvé za čtyři roky play off, Rinne znovu proti Chicagu

17. 04. 2017, 20:40 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jako už tradičně, tak i dnes nás čekají v dalším hracím dni letošních bojů o Stanley Cup čtyři zápasy. Zatímco ve dvou z nich je série po dvou zápasech vyrovnaná, v dalších dvou se bude hrát o to, zda se jeden z týmů, v tomto případě Nashville a Anaheim, dostanou už do pohodlného vedení 3:0 na zápasy. Nova Sport 1 nám tentokrát nabízí duel mezi Bostonem a Ottawou.

TOR TORONTO (1-0-1) - WSH WASHINGTON (1-0-1)

Toronto se vrací před zraky svých diváků (od 1:00 SEČ) za stavu 1:1 na zápasy. Obě utkání, která se ve Washingtonu odehrála, dospěla do prodloužení. Kanadský celek tak dokonale zaskočil tým, který vyhrál Presidentský pohár a v této sérii byl papírovým favoritem. Hlavním aktérem vítězného utkání Leafs byl další z mnoha talentovaných hráčů, kteří momentálně oblékají dres Leafs, Kasperi Kapanen. Teprve dvacetiletý Fin dokázal vstřelit velmi důležitou branku na 4:3 a v prodloužení celé utkání rozhodnout. Leafs se také mohou opřít o velmi spolehlivé výkony Frederika Andersena, který v této sérii pochytal 88 střel z 94, a pyšní se tak úspěšností 93.6 %. Obranné řady Leafs ale ve druhém utkání utrpěly ránu, když se zranil zkušený zadák Roman Polák a play off pro něj skončilo. Na druhou stranu se do sestavy domácích vrátí po dvouzápasové absenci ruský obránce Nikita Zaitsev, jenž se zranil v závěrečném duelu Leafs v základní části. Tato série přináší velmi atraktivní podívanou, kterou lze očekávat i nadále a bude velmi zajímavé pozorovat, jak se zkušený tým z Washingtonu vypořádá s týmem plným nováčků v Air Canada Center.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

BOS BOSTON (1-0-1) - OTT OTTAWA (1-1-0)

Série mezi Bruins a Sens se stěhuje do Bostonu za stavu 1:1 na zápasy (1:00 SEČ). Kanadský celek dokázal ovládnout druhé utkání, přestože po dvou třetinách prohrával již 1:3. V zápase se skvělým výkonem blýskla elitní obranná dvojice Sens Erik Karlsson a Dion Phaneuf. Kapitán týmu z Ottawy připravil nádhernou přihrávkou vyrovnávací branku svého celku a jeho parťák Dion Phaneuf se postaral o rozhodující zásah v prodloužení. Bruins v současné době bojují s rozsáhlou marodkou, a to zejména v obranných řadách, kde trenér Bruce Cassidy postrádá trojici Adam McQuaid, Colin Miller a Torey Krug. Další velkou komplikací pro Bruins je také absence elitního útočníka Davida Krejčího, který do dnešního utkání také s největší pravděpodobností nezasáhne (o jeho startu by se mělo rozhodnout po rozbruslení). Šanci v dresu Bruins tak dostávají mladíčci, v čele s Charliem McAvoyem, jehož ice-time v posledním utkání dosáhl téměř osmadvaceti minut. V dnešním, domácím utkání Bruins možná uvidíme další dva premiérové starty ve vyřazovacích bojích, protože Bruins povolali ze záložního celku v Providence Tommyho Crosse a Matta Grzelcyka. Do Bostonu se play off vrací po dvou sezónách a otázkou zůstává, zdali Bruins dokážou uhájit TD Garden před velmi nepříjemným soupeřem z Ottawy.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

NSH NASHVILLE (2-0-0) - CHI CHICAGO (0-2-0)

Poprvé za posledních devět let, kdy se Chicago pokaždé probojovalo do bojů o Stanley Cup, jedou Blackhawks na třetí venkovní zápas po prvních dvou domácích za stavu 0:2. Chicago totiž nejenže prohrálo oba dva zápasy v United Center, ale ještě stále nedalo ani gól. Pekka Rinne chytil všech 59 střel, a dnes se tak ve třetím duelu série (03:30), tentokrát hraném na ledě Bridgestone Arena, pokusí přiblížit se k postupu do druhého kola. Přestože Blackhawks se momentálně zmítají jak ve výsledkové, tak v herní krizi (Predators je přehrávali téměř neustále, výjimkou je druhá a třetí třetina prvního duelu), tak stále je to velice zkušený tým, který v základní části vévodil se 109 body celé Západní konferenci. Jestřábi se dnes pokusí navázat na svoji letošní bilanci 24-13-4 ve venkovních utkáních a také na svoji rekordní osmizápasovou vítěznou sérii na kluzištích soupeřů, jež Toews a spol. stanovili právě během letošního ročníku. V sestavě Blackhawks podle zpráv z ranního tréninku žádné změny nebudou, a to ani v útočných řadách, ani v těch obranných. V brance by pak měl opět nastoupit Corey Crawford. Predators samozřejmě do brankoviště nasadí opět Rinneho a ani v sestavě před ním se žádné změny neočekávají, není k nim důvod. Domácí budou mimo jiné spoléhat na svoji první formaci, ve které zatím září Viktor Arvidsson a Ryan Johansen. Klíčovým prvkem bude opět solidní defenzivní hra.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CGY CALGARY (0-2-0) - ANA ANAHEIM (2-0-0)

Calgary se bojí zápasu na ledě Honda Center stejně jako před několik lety všechny týmy ligy duelu na ledě Detroitu, který byl doma v podstatě neporazitelný. Flames drží neskutečnou šňůru 29 prohraných zápasů v řadě na půdě Ducks a domů přijíždějí se ztrátou dvou utkání. Pokud dnes neuspějí, mají nůž na krku. Hrají ale ve Scottiabank Saddledome (od 4:00 SEČ) a jejich fandové jistě připraví Anaheimu na uvítanou červené peklo. Každý objektivní pozorovatel obou duelů musí uznat, že je výsledek 2:0 na zápasy nespravedlivý, protože Plameny drželi se svým sokem krok. Nyní se bude muset parta kolem Johnny Gaudreaua a Seana Monahana vzchopit a vyjádřit svou sílu gólově. Pokud se jim to nepodaří ni dnes, má parta kolem kapitána Ryana Getzlafa postup do druhého kola téměř jistý.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Autoři: Jakub Šerák, Tomáš David a Šimon Rogner