Pens a Preds mají šanci postoupit, ostatní série jsou vyrovnané

20. 04. 2017, 22:17 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Devátý hrací den nám nabízí dva souboje, v nichž se může rozhodnout a další pár duelů, po nichž budou dva týmy krok od postupu. Kdo dokáže zvítězit, kdo naopak prohraje, komu skončí sezóna a kdo může postoupit dál? Odpovědi nám přinesou až samotné zápasy, ale nezapomeňte si přečíst rovněž naše preview!

MTL MONTREAL (2-2-0) - NYR NY RANGERS (2-1-1)

Série se na pátý zápas přesouvá do Montréalu. Mírnými favority jsou domácí, kteří budou hnáni svými příznivci, jež dokáží vytvořit hlasitou kulisu. V barvách domácích září Alexander Radulov, kterému se podařilo vsítit krásný gól na ledě MSG. Na Habs bude čekat houževnatý soupeř vedený veteránem Henrikem Lundqvistem. Tým, který dnes vyhraje, bude pouze krok od postupu do druhého kola.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

PIT PITTSBURGH (3-1-0) - CBJ COLUMBUS (1-2-1)

Pens dnes mají šanci rozhodnout sérii proti Columbusu. Jejich tým vedený kapitánem Sidney Crosbym se vrací na svůj led s vedením 3:1 na zápasy. Pittsburgh drží v ruce všechny trumfy, jelikož mají ve svých řadách nejlepšího střelce ve vyřazovacích bojích (Jake Guentzel), a též jejich nejproduktivnějšího hráče (Evgeni Malkin). Svěřencům kouče Tortorelli se navíc ve třetím zápasu zranil klíčový zadák Zach Werenski. Vypořádají se hráči v bílých dresech se soupeřem stejně jako ve čtvrtém duelu? Nebo dnes uvidíme podávání rukou?

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

NSH NASHVILLE (3-0-0) - CHI CHICAGO (0-2-1)

Dvěma týmům se to nepovedlo, zatímco jednomu ano. Taková je zatím bilance týmů v letošních vyřazovacích bojích v sériích, ve kterých vedly poměrem 3:0 na zápasy. K Anaheimu, který včera dokonal díky vítězství 3:1 sweep v sérii s Calgary, se dnes může připojit Nashville, na jehož ledě se ve 2:00 vhodí úvodní buly mezi místními Predators a hosty ze Chicaga. Blackhawks sice dokázali ve třetím utkání konečně vstřelit branku, dokonce po dvou třetinách vedli 2:0, ale Filip Forsberg dvěma zásahy ve třetí dvacetiminutovce vyrovnal, aby pak v prodloužení rozhodl Kevin Fiala. Hawks dnes budou odvracet první prohru 0:4 na zápasy od roku 1993 (tehdy je ve čtyřech duelech porazili Blues). A je možné, že do sestavy nasadí místo klasických šesti hned sedm obránců. Johnny Oduya, o němž se spekulovalo jako o zdravém náhradníkovi, by tak mohl hrát, ale zároveň by mohl nastoupit český obránce Michal Kempný, pro něhož by to byl debut v play off v kariéře i v celé sérii. Pokud dnes Chicago chce zahájit comeback, bude pro něj klíčové dobře bránit první formaci Predators ve složení Arvidsson - Johansen - Forsberg. Ta zatím dělá obraně Hawks nejvíc problémů a zároveň dává klíčové góly. Na rozdíl od třetího utkání pak Jestřábi musí v případě, že by se dostali do vedení, pokračovat v útočení a nečekat zalezlí v obranném pásmu, jak tomu bylo ve třetí třetině posledního duelu. Nashville totiž má co se útočení týče velice široký kádr, a pokud dokáže snížit, nabudí tak diváky, kteří ho poženou za dalším gólem. Predators naopak budou chtít postoupit před svými fanoušky, k čemuž jim kromě klasických zbraní (útok, solidní obrana) musí opět pomoct Pekka Rinne. V brankovišti hostů se opět objeví Corey Crawford. V sestavě domácích se možná neobjeví Craig Smith, jenž opustil dnešní ranní dobrovolný trénink Preds ihned na jeho začátku. Důvodem je neznámé zranění, které utrpěl během prodloužení třetího utkání. Pokud nebude moci Smith nastoupit, zaujme jeho místo pravděpodobně P.A. Parenteau, pro něhož by to byl první start v sérii.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

EDM EDMONTON (2-1-1) - SJS SAN JOSE (2-2-0)

Série se za stavu 2:2 vrací ve 4:30 SEČ do Edmontonu, kde se tak odehraje utkání o velmi důležitý mečbol. Poslední zápas vyšel Sharks na domácím ledě podle jejich představ - domácí celek dokázal rozstřílet Edmonton v poměru 7:0. Na výhře se výrazně podíleli zejména Logan Couture a Joe Pavelski, když oba skórovali hned dvakrát a Sharks se tak podařilo odčarovat do té doby zakletou branku Cama Tabota. Jednička Oilers utkání nedochytala, v třiatřicáté minutě Talbota po páté obdržené brance nahradil Brossoit. Edmonton v utkání doplatil zejména na svou nedisciplinovanost, hráči Edmontonu strávili na trestné lavici celkem 27 minut a v oslabení inkasovali hned čtyřikrát. Pokud chce Edmonton pomýšlet na úspěch v pátém utkání série, musí na poslední setkání obou týmů rychle zapomenout a vrátit se ke hře, kterou hráči kanadského celku praktikovali v předchozích utkáních.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.