New Jersey vyhrálo draftovou loterii, polepšili si i Flyers

30. 04. 2017, 10:00 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
New Jersey Devils vstoupili do dnešní draftové loterie s 8.5% šancí na zisk první volby. Ale nakonec z ní skutečně odcházejí s nejvyšším výběrem na blížícím se draftu, který se bude konat 23. června (první kolo) a 24. června (druhé až sedmé) v Chicagu.

Ďáblové letos zažili špatný ročník, když si připsali pouhých 70 bodů, což znamenalo, že měli po Coloradu (18 %), Vancouveru (12.1 %), Arizoně (10.3 %) a Las Vegas (10.3 %, Knights vstupovali do loterie jakožto třetí nejhorší tým společně s Coyotes) čtvrtou nejvyšší šanci na výhru (pouhých 8.5 %). Štěstí se ale přiklonilo na jejich stranu, a Devils tak budou moci v červnu vybírat z těch nejlepších prospektů.

Do poslední chvíle o první volbu bojovali Philadelphia s New Jersey. Přitom Flyers měli pouhou 2.2% šanci na její zisk a z původně 13. místa se vyšvihli na druhé. Polepšil si i původně osmý Dallas (5.8 %), který poskočil na třetí místo.

Zklamání to je naopak pro Las Vegas - ti budou vybírat až šestí - a také pro Colorado, které sice zakončilo sezónu s mizernými 48 body a nejvyšší pravděpodobností na výhru, ale nyní budou Avalanche vybírat až čtvrtí. Druhý rok za sebou neměli štěstí ve Vancouveru, který si loni pohoršil z třetího na páté místo, a letos dokonce z druhého na páté.

Největšími kandidáty na jedničku a dvojku draftu jsou momentálně centr Nolan Patrick z WHL (Brandon) a centr Nico Hischier z QMJHL (Halifax). Oba sice slibují skvělý potenciál, ale oproti předchozím draftům, kdy v roce 2015 byli vybráni Connor McDavid a Jack Eichel a loni Auston Matthews a Patrik Laine, bude ten letošní slabší.

Výsledek Draftové loterie 2017:

1. New Jersey Devils
2. Philadelphia Flyers
3. Dallas Stars
4. Colorado Avalanche
5. Vancouver Canucks
6. Vegas Golden Knights
7. Arizona Coyotes
8. Buffalo Sabres
9. Detroit Red Wings
10. Florida Panthers
11. Los Angeles Kings
12. Carolina Hurricanes
13. Winnipeg Jets
14. Tampa Bay Lightning
15. New York Islanders

The moment of truth. #NHLDraftLottery pic.twitter.com/Epekf0xSs6

— NHL (@NHL) April 30, 2017