Rangers doma snížili, Nashville krok od postupu

03. 05. 2017, 07:15 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dva týmy se mohly v noci z úterý na středu přiblížit postupu do konferenčního finále. Zatímco Ottawě se to na ledě Rangers nepovedlo, tak Nashville opět potvrdil domácí neporazitelnost v letošních bojích o Stanley Cup, a v následujícím duelu tak může postoupit dál. Pojďme si ovšem rozebrat dnešní zápasy více do detailu v našem tradičním review!

NYR NY RANGERS - OTT OTTAWA 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Ze všech 16 týmů, které letos postoupily do play off, měli New York Rangers v základní části nejhorší bilanci na domácím ledě. Přesto to byla právě Madison Square Garden, kde nastupovali ke klíčovému třetímu utkání. To potřebovali vyhrát, protože v sérii po dvou duelech v Ottawě prohrávali už 0:2. Nejlepším způsobem jak nakročit k výhře je samozřejmě mít dobrý start do utkání, což se Newyorčanům povedlo na jedničku. V první třetině byli lepším týmem, více se drželi puku a více prověřovali Craiga Andersona. Toho dokázali také dvakrát překonat, a to už v šesté minutě, když nahrávku Zibenejada poslal do sítě Mats Zuccarello. Druhou branku přidali domácí ve 14. minutě, tentokrát Zuccarello asistoval u góly Grabnera, jenž využil nepřítomnosti Andersona v brankovišti a objetím branky přidal druhý gól Rangers. V první třetině už gól nepadl. V té druhé byli zase aktivnější Senators, ale ve střílení gólů pokračovali svěřenci Alaina Vigneaulta. Ve 33. minutě ujeli do přečíslení 2 na 1 Stepan s Rickem Nashem, který přesnou střelou zvýšil už na 3:0. O dalších šest minut později inkasoval Anderson už pošesté, krásnou samostatnou akci Millera zakončil do prázdné branky Oscar Lindberg. Ottawa dokázala o 32 sekund později snížit, svým šestým gólem v play off po krásné nahrávce Ryana se o to postaral hrdina z třetího zápasu Jean-Gabriel Pageau. Senátoři byli v závěrečné dvacetiminutovce aktivnější, ale obrana Rangers v čele s Lundqvistem už další gól nepustila, a McDonagh a spol. tak snížili stav série na 1:2. Čtvrté utkání je na programu v pátek od 1:30 SEČ.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



NSH NASHVILLE - STL ST LOUIS 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Nashville stále jako jediný tým v letošním play off prohrál v letošních vyřazovacích bojích pouhé jedno utkání a na domácím ledě byl zatím stoprocentní. Tento trend chtěli Predators potvrdit i ve čtvrtém zápase série proti Blues, v níž před zápasem vedli 2:1 na zápasy, a v případě dnešní výhry by se tak mohli přiblížit postupu do prvního konferenčního finále v historii. Tak či onak oba týmy moc dobře věděly, co je v sázce, a nedá se tak říci, že by nějak netrpělivě hnali do ofenzivy. Přesto se šance v prvních dvou třetinách objevovaly a v těch vysoce nebezpečných měli navrch hosté ze St. Louis. Oba dva gólmani, Pekka Rinne i Jake Allen, ovšem odváděli dobrou práci, a skóre tak zůstávalo až do třetí dvacetiminutovky neměnné. Nakonec však přece jenom brankáři kapitulovali. Jako první inkasoval ve 46. minutě Allen, který v leže po závaru před jeho brankou nestačil v přesilovce na dorážku Ryana Ellise, pro něhož to bylo osmé utkání v letošním play off s bodem. Nashville sice třetí periodu prohrál na střely 10:15, ale dvakrát trefil tyčku a navíc přidal ještě další gól. V 54. minutě ho samostatnou akcí po dobrém forčekingu zařídil přesnou střelou z poměrně uctivé vzdálenosti James Neal. Blues sice zápas ještě zdramatizovali, když se necelé čtyři minuty před koncem trefil obránce Joel Edmundson, ale domácí už závěrečný nápor přečkali, a v sérii tak vedou už 3:1 na zápasy. Svoji historicky první účast ve finále konference si tak můžou zajistit v sobotním pátém utkání (02:00 SEČ) na ledě Scottrade Center.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.