Pittsburgh krok od postupu, Anaheim srovnal

04. 05. 2017, 07:14 » Review - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Penguins a Oilers se mohli v případě výher ve svých čtvrtých zápasech přiblížit postupu do konferenčního finále. Zatímco Pittsburgh to i bez svého kapitána Crosbyho dokázal a porazil Washington 3:2, tak Edmonton prohrál doma i druhý zápas a série s Anaheimem je tak vyrovnaná 2:2 na zápasy. Na výhře Ducks v prodloužení se podílel hlavně Ryan Getzlaf.

PIT PITTSBURGH - WSH WASHINGTON 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Emotivní zápas číslo čtyři se odehrál na ledě Penguins. Poté, co hokejovým světem otřáslo zemětřesení s přízviskem 'zranění Sidney Crosbyho', střetly se oba celky od této události poprvé a rozhodně nebyla o emoce nouze. Největším nepřítelem se stal Matt Niskanen, na nějž jeho bývalí fanoušci bučeli při každém kontaktu s pukem. K vidění byla i spousta hitů, šarvátek, několik přehlédnutých faulů a simulování. Hraje se však na více vstřelených gólů a těch se podařilo vstřelit většinu černožlutým. Ti vedli po brejku Hornqvista po první periodě 1:0 a náskok šťastně navýšil Jake Guentzel, jehož přihrávku si srazil do vlastní sítě zadák Orlov. Washington se ale velmi rychle vrátil a ještě do poloviny zápasu bylo vyrovnáno. Nerozhodné skóre ale netrvalo dlouho. Tučňáci využili přesilovou hru, když Evgeni Malkin namazal Justinu Schultzovi, jenž se nemýlil. Díky skvělým výkonům Marca-André Fleuryho se trefa Schultze ukázala jako vítězná. Pens se ujímají vedení v sérii 3:1 na zápasy a jsou krok od finále konference, kde se v případě postupu střetnou s vítězem duelu Ottawa - New York.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



EDM EDMONTON - ANA ANAHEIM 3:4p (2:0, 0:3, 1:0, 0:1)

Čtvrtý zápas série hostil od ranních čtyř hodin také Edmonton, který měl možnost v sérii proti Ducks získat třetí vítězství a přiblížit se tak postupu do finále Západního konference. Nejdříve ale samozřejmě musel porazit hosty z Anaheimu, kteří se museli obejít v sestavě opět bez Kevina Bieksy a nově také bez Patricka Eavese. A Edmonton do utkání vstoupil lépe. V první třetině byl aktivnější, více střílel a také se dočkal dvou branek. Ten první vstřelili Oilers až v 16. minutě, když v přesilovce po odrazu před brankou uklidil puk do branky Milan Lucic. Uplynuly dvě minuty a pět sekund a domácí dali druhý gól, o což se v přečíslení postarala dvojice Draisaitl - McDavid a konkrétně kapitán Edmontonu, který akci zakončoval do prázdné branky za záda Johna Gibsona. Anaheim se ovšem nevzdal a ve druhé třetině to byl úplně jiný tým. Na střelecké pokusy vyhrál 21:5, na šance ke skórování 24:7 a na ty vysoce nebezpečné dokonce 10:2. Ale především se jim podařilo dát tři góly. Ten první dal už po 97 sekundách od úvodního buly střelou z levého kruhu Ryan Getzlaf. Kapitán hostů se podílel i na dalších dvou gólech, když nejprve v 26. minutě našel zakončujícího Rickarda Rakella, aby ve 35. minutě sám využil nedůrazu Oilers před vlastní brankou a poslal svůj tým poprvé v zápase do vedení. Kačeři drželi svoje tempo i na začátku třetí dvacetiminutovky, ale Edmonton se postupně probouzel a začal se hnát za vyrovnáním. Pak přišel faul Vermettea za přihrávku rukou z vhazování a přesilovka pro domácí. Tu sice Edmonton oficiálně nevyužil, ale šance si při ní vytvořil a navíc skóroval čtyři sekundy po jejím vypršení. V čase 58:18 srovnal na 3:3 z dorážky před brankou Drake Caggiula, a poslal tak zápas poprvé v sérii do prodloužení. To netrvalo dlouho, když už po 45 sekundách rozhodl po nahrávce Getzlafa Jakob Silfverberg, a Anaheim tak srovnal sérii na 2:2. Páté utkání, opět na ledě Honda Center, je na programu v sobotu od 4:30 SEČ.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.