Oilers deklasovali Anaheim a vynutili si sedmý zápas

08. 05. 2017, 07:07 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Zatímco ve večerním zápase Nashville dokázal postoupit do finále konference, na svého soupeře si musí ještě počkat. Anaheim totiž na ledě Edmontonu neuspěl, dostal výprask 1:7, a série mezi Ducks a Oilers tak uvidí sedmý zápas. Ještě než začne, si však pojďme shrnout průběh toho šestého.

EDM EDMONTON - ANA ANAHEIM 7:1 (5:0, 2:1, 0:0)

Kritický zápas dnes hostil na svém ledě Edmonton, který musel proti Ducks vyhrát, aby udržel naděje na postup. Před utkáním však přišly dvě zprávy, které fanoušky příliš nepotěšily. V sestavě domácích totiž nenastoupili ani jeden z klíčových obránců Andrej Sekera či Oscar Klefbom. Olejáři i tak vstupovali do šestého utkání chtěje za každou cenu vyhrát. Že budou domácí tlačit a snažit se dávat góly, se čekalo, ale co přišlo, asi nikdo nečekal.

Oilers totiž vyhráli úvodní třetinu na střely 16:8, byli rychlejší, aktivnější a dali pět (!) gólů! V čase 02:45 to celé odstartoval z úniku Leon Draisaitl, který skóroval i o necelých pět minut později. O 63 sekund později to bylo už 3:0, když obraně hostů ujel Zack Kassian a střelou mezi betony vyhnal Johna Gibsona z branky. Jonathan Bernier si ovšem nevedl o moc lépe: o tři minuty později se totiž po střele nezorientoval, nezaregistroval, že má puk před sebou, čehož využil Mark Letestu a zvýšil na 4:0. Stejný hráč poté minutu před koncem zakončoval dobrou kombinaci z přesilovky a už bylo jasné, kdo tento zápas vyhraje.

Po pouhých 45 sekundách od úvodního buly druhé dvacetiminutovky navíc zvýšil na 6:0 po chybě Anaheimu a přečíslení 2 proti 1 Anton Slepyshev. Ve druhé i poté třetí třetině byla hra vyrovnanější a často byli aktivnější i Ducks, ale Edmonton se nemusel nikam tlačit a mohl šetřit svoje opory. Ducks snížili v čase 28:56, když Perry našel volného Rickarda Rakella, který neměl problém skórovat do prázdné branky. Edmonton skóroval z podobné akce v čase 35:27: tentokrát si Lucic vyměnil puk s Draisaitlem, který zkompletoval hattrick a pětibodový večer.

Do konce utkání už další gól nepadl, což znamená, že Edmonton vyhrál 7:1, srovnal stav série na 3:3 a poprvé v letošním play off uvidíme sedmé utkání! To se bude hrát v noci ze středy na čtvrtek 11. května na ledě Anaheimu.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.