Washington znovu vyhrál a zahraje si sedmý zápas

09. 05. 2017, 06:20 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jediné utkání bylo na programu v noci ze svátečního pondělí na úterý. Hokejoví fanoušci si však rozhodně nemohli stěžovat, protože potom, co čeští hokejisté večer otočili duel s Finy, nám NHL naservírovala kritické šesté utkání série mezi Pittsburghem a Washingtonem. Penguins by v případě výhry postoupili, ale to se nestalo, protože Capitals vyhráli v sérii podruhé v řadě a po vítězství 5:2 srovnali stav na 3:3 na zápasy. Více ale už v našem review!

PIT PITTSBURGH - WSH WASHINGTON 2:5 (0:1, 0:1, 2:3)

Loňský scénář se opakovat nebude. Pittsburgh tentokrát nedokázal v domácím šestém zápase porazit Washington, v sérii prohrál podruhé v řadě, a bude tak muset o postup bojovat v sedmém duelu na ledě Capitals. Ovečkin a spol. zvítězili ve druhém zápase v řadě a mají našlápnuto ke comebacku. Ten by asi nebyl možný bez změn v sestavě, které udělal na pátý zápas kouč Barry Trotz. Ty se totiž znovu vyplatily i v dnešním utkání.

Washington ovšem ovládá hru celou sérii a svoji ofenzivní dominanci tentokrát potvrzoval do samého začátku. Ve 13. minutě hráli hosté po faulu Crosbyho přesilovku a dokázali ji využít. Postaral se o to rychlou střelou z mezikruží T.J. Oshie, jenž zakončoval kombinaci Backströma s Kuznetsovem. Penguins si připsali v první třetině pouhé tři střely a ani v té druhé na tom nebyli s šesti pokusy o moc lépe. Na druhou stranu dobře blokovali, a tak hosté ohrozili v prostřední dvacetiminutovce branku Fleuryho pouze pětkrát. Na rozdíl od domácích ovšem jednu ze svých střel proměnili gól, a to konkrétně André Burakovsky, který nejdříve obral o puk Hainseyho, aby pak zblízka překonal Fleuryho - 2:0.

Penguins, kteří jsou celou sérii horší v držení puku, vstupovali do třetí třetiny s vědomím, že musí být do útoku mnohem aktivnější a zároveň už nepovolit nabité ofenzivě Capitals žádné góly. Už po 16 sekundách ujeli do přečíslení Backström a Burakovsky a první jmenovaný zvýšil přesnou střelou nad lapačku už na 3:0. Washingtonu navíc dneska vycházely i přesilovky, takže když Penguins nabídli svým faulem další početní výhodu, zasadili v ní Capitals asi rozhodující ránu. V čase 51:17 totiž tvrdou střelou z dálky skóroval John Carlson a 72 sekund na to dovršil z dalšího přečíslení bůra Burakovsky. Pittsburgh ještě do konce třetí třetiny snížil zásluhou Guentzela a Malkina, ale to už na výsledku nic nezměnilo.

Washington si vynutil sedmý zápas, který je na programu ve čtvrtek 11. května od 1:30 SEČ na ledě Verizon Center.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.