Ottawa s Karlssonem jde do konferenčního finále! Rangers končí

10. 05. 2017, 06:48 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Zatímco ve dvou sériích se konečně dočkáme sedmého zápasu, tak dva postupující už známe. Tím druhým se dnes stali hokejisté Ottawy, kteří v šestém zápase porazili Rangers 4:2 a stejným výsledkem vyhrávají také sérii. Výhru dvěma body řídili především kapitán Erik Karlsson a útočník Mark Stone. Více už ale v našem tradičním review!

NYR NY RANGERS - OTT OTTAWA 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

S možností postoupit do finále Východní konference vstupovali do šestého utkání série proti Rangers na ledě Madison Square Garden hokejisté Ottawy, kteří vedli v sérii 3:2 na zápasy, a dnes by tak v případě výhry šli dál. A parta okolo kapitána Erika Karlssona to nakonec dokázala! O vítězství rozhodla v první třetině, ve které sice byli střelecky aktivnější Rangers (i když ti měli ofenzivní převahu v podstatě celý zápas), ale góly v ní dávali pouze hosté. Ten první dal v čase 4:27 Mike Hoffman, jenž se objevil volný mezi kruhy a hokejkou tečoval střelu Karlssona za záda Lundqvista. Ottawa tak poprvé v sérii otevřela skóre zápasu. Do obrovské šance se pak dostal Karlsson, ale jeho tutovku do odkryté branky jeho krajan v brance domácích chytil. Hosté však druhý gól přece jenom dali, v 15. minutě se o něj z přečíslení postaral přesnou střelou Mark Stone.

V prostřední dvacetiminutovce byla hra, co se střeleckých pokusů týče, relativně vyrovnaná, i když znovu se musel činit především gólman Ottawy Craig Anderson. Nulu se mu ovšem i přes několik dobrých zákroků udržet nepodařilo, což v čase 33:32 zařídil z úniku Mika Zibenajad. Pak ale přišla 36. minuta: Zuccarello nejprve na jedné straně nedokázal puk pořádně usměrnit na branku, aby Ottawa vyrazila do rychlého přečíslení, z něhož vrátil hostům dvoubrankové vedení Karlsson.

Průběh třetí třetiny byl předvídatelný a očekávání se naplnila. Ottawa bránila svoje vedení, zatímco Rangers dobývali obranu hostů. Na první zásah ovšem nemuseli čekat dlouho, už po pouhých 53 sekundách od úvodního buly třetiny totiž ujel obráncům Sens Chris Kreider a sám na Andersona znovu dostal Newyorčany na rozdíl jediné branky. Další šance - a že jich nebylo málo - ovšem Jezdci neproměnili, Anderson je všechny pochytal, a když sedm vteřin před koncem trefil prázdnou branku Jean-Gabriel Pageau, bylo už jasné, že Ottawa vedení udrží a sérii vyhraje. Senators tak postoupili do finále Východní konference potřetí v klubové historii a poprvé od roku 2007. V něm narazí na vítěze série Washingtonu s Pittsburghem (3:3 na zápasy).

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.