Anaheim hostí v úvodním utkání západního finále Nashville

12. 05. 2017, 21:30 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Prvním zápasem série mezi Anaheimem a Nashvillem dnes odstartuje finále konference, a to nejdříve té Západní. V ní se poprvé ve své historii představí hokejisté Predators, zatímco Ducks do této fáze postoupili podruhé za poslední tři roky. Celou sérii jsme pro vás dopodrobna rozebrali v našem tradičním preview, nyní se ale pojďme už věnovat samotnému prvnímu duelu!

ANA ANAHEIM (0-0-0) - NSH NASHVILLE (0-0-0)

Úvodní utkání série na nás čeká od 3:00 mezi Anaheimem a Nashvillem. Zatímco Ducks neměli ani 48 hodin na to, aby si odpočinuli od rozhodujícího sedmého duelu proti Edmontonu, který vyhráli 2:1, tak Predators dohráli sérii proti Blues, v níž vyhráli 4:2 na zápasy, v neděli, takže měli spoustu času doléčit všemožné šrámy a pořádně se připravit na sérii proti Ducks. V té nás čeká souboj dvou skvělých defenziv a skvělých útoků. Zatímco v ofenzivní části mají mírně navrch asi spíše Kačeři, tak v té defenzivní dominují Predators. Jak John Gibson, tak Pekka Rinne patří mezi gólmanskou elitu, ale momentálně chytá lépe Rinne. Celou sérii lze navíc očekávat souboj Keslera proti Johansenovi a Subbana s Ekholmem proti Getzlafovi.

Útočník Ducks Patrick Eaves, který naposledy hrál 30. dubna a od té doby je mimo kvůli zranění v dolní části těla, se dnes v sestavě domácích rozhodně neobjeví, zatímco obránce Kevin Bieksa už denně bruslí a mohl by být připraven se vrátit znovu do hry. Hosté žádné velké změny nechystají, chybět jim, a to už po letošních vyřazovacích bojů, bude forvard Kevin Fiala. V brankách nastoupí Gibson a Rinne. Utkání bude v přímém přenosu vysílat Nova Sport 1.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.