Pět klíčových faktorů druhého střetnutí Ducks a Preds

14. 05. 2017, 23:10 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nashville Predators mají dnes v noci šanci ujmout se na ledě soupeře vedení 2:0 na zápasy a opět se o něco přiblížit vysněnému finále Stanley Cupu. Proti nim však stojí houževnatý soupeř v podobě Anaheim Ducks a my Vám nabízíme klíčové faktory, které by mohly rozhodnout střetnutí číslo dva.

ANA ANAHEIM (0-0-1) - NSH NASHVILLE (1-0-0)

1. Přesilovky Ducks



Počet výhody v podání Ducks jsou velmi špatné. Před duelem číslo dva proti Edmontonu nedokázali využít předešlých kednadvacet pokusů a v prvním střetnutí s Preds nezužitkovali žádnou ze čtyř nabídnutých.

2. Přítomnost Ryana Ellise



Šestadvacetiletý zadák byl nejaktivnějším střelcem prvního klání, když pozornost gólmana Gibsona vyzkoušel celkem sedmkrát, zablokoval dva projektily soupeře a vynutil si faul Chrise Wagnera. V průběhu celých vyřazovacích bojů navíc sbírá cenné body a patří mezi jejich největší hvězdy.

3. Kačeři potřebují více od Sami Vatanena



Vatanen byl draftován až 95 pozic po Ellisovi. Byl to ale Evropan, kdo převažoval v posledních třech sezonách v zisku bodů. Ale oproti Ellisovi se dal nezlepšoval a tak se stalo, že ho vousatý Predátor zastiňuje. Vatanen má pouze jednu asistenci, vynechal několik zápasů kvůli zranění v horní části těla a v tabulce pravdy je na -3 bodech. Anaheim by od něj potřeboval lepší výkony.

4. Převaha na vhazování



Ducks byli v sezoně nejlepším celkem na buly a svou dominanci potvrzovali i v duelu číslo jedna, když zvítězili v 56.3% případů. Jeden ze dvou gólů navíc dal celek z Kalifornie bezprostředně po vyhraném vhození puku do hry. "V minulém zápasu jsme hráli dobře a začali podle plánů. Máme ale na to být mnohem lepší," nabádá své spoluhráče P.K.Subban.

5. Poměr střeleckých pokusů



Na Predátory mířilo v prvním střetnutí celkem 77 střeleckých pokusů (čti: střely na bránu, zblokované střely, tyče a pokusy mimo), zatímco sami vyslali na Gibsona 'pouhých' 61 projektilů. Všechny tři góly Preds ale padly po tečování a změně směru. Tým nečekal, až se uvolní dálnice na střelu a to se mu vyplatilo. "Musíme pořád střílet. Myslím, že jsme v prvním duelu odvedli dobrou práci ve snaze dostat puk do brány. Střílet co nejvíce a bez váhání je součástí naší hry," říká Roman Josi, bek hostujícího celku.

Zdroj: nhl.com

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.