Anaheim otočil druhé utkání a srovnal stav série

15. 05. 2017, 06:58 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jak ve finále Západní konference, tak v tom Východním dokázal v úvodním zápase vyhrát hostující tým - vždy v prodloužení - a tak Nashville vstupoval do druhého duelu v sérii proti Ducks s cílem odvést si domů pohodlné vedení 2:0 na zápasy. To se mu ovšem nepodařilo, protože Ducks, kterým se sice opět nepovedl začátek a kteří museli dvakrát dohánět, nakonec obrátili stav a vyhráli 5:3. Více už v našem review!

ANA ANAHEIM - NSH NASHVILLE 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)

Druhý zápas finále Západní konference byl na programu v Anaheimu, kde místní Ducks hostili Nashville a doufali, že na rozdíl od loňského vzájemného prvního kola a letošního druhého kola proti Edmontonu tentokrát zvítězí a nebudou po dvou domácích duelech prohrávat 0:2. K tomuto cíli - totiž srovnání série - ovšem vůbec nevykročili dobře. V první třetině byli aktivnější na puku hosté, kteří se dokázali prosadit dvakrát během úvodní dvacetiminutovky. Skóre po čtyřech minutách a osmnácti sekundách otevřel Ryan Johansen, jenž ujel obraně Ducks a po přesné nahrávce Arvidssona v samostatném úniku na Gibsona uspěl. Johansen se podílel i na druhém gólu, tentokrát našel při přesilovce volného Jamese Neala, který neměl problém do prázdné branky zvýšit na 2:0. Kačeři mají celé play off problémy s přesilovkami, ale v tomto utkání se jim konečně podařilo jednu využít. Minutu před první sirénou napřáhl k tvrdé střele od pravého mantinelu Sami Vatanen a překonal Pekku Rinneho - 2:1.

Ve druhé třetině se karta obrátila a do útoku se více hrnuli hokejisté Anaheimu. A za svoji snahu byli také třikrát odměněni. Už po 39 sekundách vyrovnal před brankou volný Jakob Silfverberg, ale Nashvillu se znovu podařilo dostat se do vedení, když v čase 27:59 ujel po další špatné nahrávce domácích Arvidsson, který se svým objetím branky ještě neuspěl, ale dojíždějící Filip Forsberg už puk do branky došťoural - 3:2. Ducks ovšem pokračovali ve své nátlakové hře a po necelých třech minutách vyrovnal z dorážky před brankou český útočník Ondřej Kaše, aby o dalších sedm minut později poslal domácí poprvé v zápase do vedení Nick Ritchie, který Rinneho překvapil střelou z úhlu.

Ve třetí periodě se Nashville opět ujal iniciativy a snažil se vyrovnat. Obrana Ducks ovšem šance Predators už ubránila, John Gibson už neinkasoval a Antoine Vermette 44 sekund před koncem uzavřel skóre a definitivně potvrdil výhru Ducks. Ti tak dokázali srovnat sérii na 1:1, třetí utkání se bude hrát v Nashvillu ve středu 17. května od 2:00 SEČ.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.