Nashville se znovu ujal vedení, v závěru rozhodl Josi

17. 05. 2017, 07:15 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Obě dvě konferenční finále byla po prvních dvou zápasech vyrovnaná. Nashville tak odjel domů sice zklamaný, že prohrál ve druhém utkání, ale s vědomím, že může doma, kde letos zatím v play off neprohrál, všechno napravit. To se Predators také nakonec podařilo, když otočili skóre a vyhráli díky gólu necelé tři minuty před koncem z hole Romana Josiho. Více už v našem review!

NSH NASHVILLE - ANA ANAHEIM 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Finále Západní konference dnes pokračovalo třetím utkáním a prvním na ledě Nashvillu. Série byla po dvou duelech v Anaheimu vyrovnaná, když Predators nejprve vyhráli v prodloužení, aby ve druhém utkání Ducks dvakrát vyrovnali a nakonec utkání otočili, a vyhráli tak. Nashville vstupoval do dnešního utkání neporažený na domácím ledě a svoji sérii výher na ledě Bridgestone Arena v letošním play off chtěl samozřejmě prodloužit.

Predators byli v celém zápase lepším týmem. Ducks si samozřejmě také vytvořili šance ke skórování, ale těch měli o polovinu méně než domácí (17 ku 34) a těch vysoce nebezpečných měli pouze pět, zatímco Predátoři jedenáct. V každé třetině Nashville hosty přestřílel a více držel puk na svých hokejkách. Byli to však Kačeři, kteří se na konci druhé třetiny ujali vedení. Ještě předtím jim rozhodčí gól neuznali, protože puk se dostal za brankovou čáru až potom, co byla posunutá branka. V čase 35:35 se ovšem hosté prosadili, v přesilovce se o to střelou z pravého rohu z brankové čáry postaral Corey Perry.

Predators vstoupili do třetí třetiny znovu aktivně, znovu zasypávali Johna Gibsona střelami a konečně se jim podařilo také skórovat. Po necelých čtyřech minutách od úvodního buly třetiny vyrovnal skóre z dorážky a po skrumáži před Gibsonem Filip Forsberg. Ani domácím neuznali rozhodčí gól, a to dokonce dvakrát, ale o bránění brankáři nebylo ani v jednom případě pochyby. Anaheim ovšem přece jenom inkasoval, když doplatil na svoji nedisciplinovanost a zbytečně fauloval v útočném pásmu. Následnou přesilovku totiž využil z dorážky do odkryté branky Roman Josi a v čase 57:17 poslal Preds poprvé v utkání do vedení. Ducks už vyrovnat nedokázali, a ani oni se tak (zatím) nestali prvním týmem, jenž letos vyhrál na ledě Predators. Další šanci budou mít v pátek od 2:00 SEČ.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.