Přestupová bomba tiká! Oilers prý chystají velkou výměnu s Ducks!

05. 06. 2017, 18:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V dubnu zavládla v Edmontonu velká sláva. Místní Oilers, pětinásobní šampioni ligy, se dostali poprvé po dlouhých jedenácti letech do nejlepší ligové šestnáctky, jinými slovy do vyřazovacích bojů o Stanleyův pohár. V prvním kole si poradili s přestárlým týmem Žraloků ze San Jose, kteří nenašli na rychlost party kolem kapitána McDavida adekvátní odpověď. Druhé kolo svedlo dohromady Oilers s katem jejich rivala Calgary Flames, s Anaheim Ducks. Svěřenci kouče McLellana se proti favoritovi drželi a Kačeři si zajistili postup do finale konference až po těsné výhře v sedmém střetnutí. Právě tyto dva celky nyní, dle zákulisních informací, chystají velký trejd svých hvězd.

Generálnímu manažerovi kanadského klubu Peteru Chiarellimu prý na stole přistálo několik nabídek na výměnu za jeho elitního forvarda Jordana Eberleho, přičemž se trejd s kalifornským týmem jeví jako nejreálnější. Rok po odchodu Taylora Halla (New Jersey Devils) by tedy mohla odejít další stálice. Volba prvního kola roku 2008 letos nasbírala 51 bodů a zažila již čtvrtou dvacetigólovou sezonu v řadě. Eberle je sice jedním ze základních kamenů modro-oranžových, jeho plat (6 milionů dolarů) je ovšem příliš vysoký, jelikož si pod platovým stropem bude muset Chiarelli vytvořit prostor pro podpis dalších hvězd v čele s nejmladším kapitánem dějin Connorem McDavidem.

Anaheim by mohl Kanaďana získat za jednoho ze svých elitních obránců. Pro oba týmy by dávala tato podoba výměny smysl. Zvláště pro Edmonton, kterému se dlouhodobě zranil Andrej Sekera a je již nyní jasné, že vynechá většinu ročníku 2017-18, a pravděpodobně odejde i specialist na blokování střel Kris Russell.

Ducks mají k dispozici celou řadu mladých beků, jež by mohli za Eberleho nabídnout. Cam Fowler, Hampus Lindholm, Brandon Montour či Shea Theodore by se mohli stát protihodnotou a následně začít hájit barvy Olejářů.