I příští sezona odstartuje v Evropě

11. 04. 2011, 17:50 » Novinky - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Čtyři týmy zámořské NHL se představí za začátku příští sezony v evropských městech. Do Evropy přiletí vyslanci New Yorku Rangers, Anaheimu Ducks, LA Kings a Buffala Sabres, kteří se představí v Berlíně, Stockholmu a Helsinkách. A bude to ve zcela novém kabátě, první zápas odehrají 7. října Anaheim a Buffalo v Helsinkách, zatímco Rangers a Kings se představí ve stockholmském Globenu. Hned další den se pak na ledě berlínské O2 Areny potkají Sabres s kalifornskými Kings a evropskou štaci zakončí zápas mezi Rangers a Ducks, který se bude konat znovu v Globenu.

Až na Buffalo Sabres se týmy už v rámci otevření sezony v Evropě představily. Týmy Anaheimu Ducks a Los Angeles Kings by se daly nazvat moderními průkopníky, jelikož právě tyto týmy zavítaly do Evropy na začátku sezony 2007/08 a navštívily Londýn. Oba tehdejší zápasy skončili 4:1, každý ovšem ve prospěch jiného týmu.

New York Rangers se v Evropě objevil hned následující ročník, kdy zamířil do Prahy a ve dvojzápase si Rangers připsali dvě výhry nad Tampou Bay Lightning (2:1 a 2:1). Kromě nich se týž rok na evropské půdě představili také Ottawa Senators a Pittsburgh Penguins, ti svůj dvojzápas odehráli ve Stockholmu (3:4 pp a 3:1).

Co se týče Buffala, tak Sabres se do Evropy podívali v roce 1998, kdy odehráli několik exhibičních zápasů v Rakousku. Těch se ostatně dočkáme i na prahu příští sezony, konkrétně 4. října. Anaheimu se v helsinské Hartwall Areně postaví Jokerit Helsinky, hrající finskou SM-Ligu. A v německém Hamburku se na ledě O2 World Areny se taktéž proti domácímu týmu představí Los Angeles Kings.

Z hráčů se domů podívají Švéd Henrik Lundqvist (NYR), finská skupinka ve složení Saku Koivu, Jarkko Ruutu, Toni Lydman a možná i Teemu Selanne (všichni ANA), poslední z domácích pak bude Němec Jochen Hecht (BUF). Skoro domů pak zavítá i druhý německy hovořící hráč Buffala, Rakušan Thomas Vanek. Nesmíme opomenout ani norského šikulu v barvách Rangers, Matse Zuccarella. Ten ve švédské Elitserien strávil značnou část hokejové kariéry a získal si zde i mezinárodní kredit.