Nashville vyhrál podruhé v řadě, finále je srovnané

06. 06. 2017, 05:21 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Predators hrají letošních vyřazovacích bojích doma fantasticky. To jsme věděli. A všichni, včetně hokejistů Pittsburghu a Nashvillu, jsme rovněž věděli, co je ve veledůležitém čtvrtém utkání v sázce. Penguins, kteří se mohli přiblížit k obhajobě, však kýžený krok udělat nedokázali. Byla to tak parta Mikea Fishera, která vyhrála podruhé v řadě, a srovnala tak stav na 2:2. Více už ale v našem review!

NSH NASHVILLE - PIT PITTSBURGH 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Desátý domácí zápas v letošních bojích o Stanley Cup dnes čekal na hokejisty Nashvillu, kteří za stavu 1:2 hostili čtvrtý duel finále Stanley Cupu proti Pittsburghu. Poté, co Penguins zvítězili v prvních dvou domácích zápasech, dokázali Predators díky výhře 5:1 ve třetím střetnutí snížit. Dnes se ale opět hrálo o hodně, jeden tým totiž mohl posunout sérii znovu na začátek, ten druhý se naopak přiblížit k ukončení série.

Pokud měly předchozí tři zápasy něco společného, bylo to to, že Nashville téměř v každé třetině dominoval ve střeleckých pokusech. To ale tentokrát neplatilo, Penguins hráli lépe, bránili lépe a nepouštěli domácí do dobrých příležitostí. To platilo alespoň prvních 13 až 14 minut první třetiny, pak se Predátoři opět chytili a hned začali úřadovat. Arvidsson s Nealem ještě neuspěli, ale po necelých 15 minutách otevřel skóre po tlaku v útočném pásmu a Watsonově střele před brankou volný a dorážející Calle Jarnkrok. Mike Sullivan si ještě vzal Coach Challenge a zkusil požadovat neuznání gólu kvůli nedovolenému bránění brankáři, ale rozhodčí mu nevyhověli. Vedení ovšem i tak nevydrželo domácím dlouho, už po 66 sekundách ujel obraně Preds kapitán hostů Sidney Crosby a bekhendovým blafákem vyrovnal na 1:1.

Ani druhá třetina nebyla taková, že by jednoznačně dominoval jeden tým. Nashville ale přece jenom měl trochu více ze hry a především dokázal být produktivnější. To se krásně ukázalo ve čtvrté minutě, když nejprve Kunitz z brejku na Rinneho nevyzrál, aby na druhé straně objel branku Frederick Gaudreau a svým třetím gólem v kariéře v NHL (a také ve finálové sérii) poslal Predators do vedení. A jeho gól se, stejně jako ve třetím utkání, nakonec stal tím vítězným.

Penguins totiž obrovské šance Crosbyho, Rusta a Guentzela, které heroicky vytěsnili mimo branku Josi s Rinnem, nevyužili a navíc udělali další chybu v defenzivě. Tu ve 34. minutě utkání potrestal po vynikajících nahrávkách Neala a Fishera švédský rychlík Viktor Arvidsson, jenž sám proti Murraymu nezaváhal. Ve třetí třetině byly šance opět na obou stranách, ale Pittsburgh si s Rinnem už neporadil a definitivní pojistku navíc v čase 56:37 přidal do prázdné branky Filip Forsberg.

Nashville tak potvrdil svoji domácí úspěšnost, vylepšil si bilanci v Bridegestone Arena v letošních vyřazovacích bojích na 9-1 a především vyrovnal finálovou sérii na 2:2. Páté utkání je na programu v pátek ve 2:00 SEČ na ledě Pittsburghu.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.