Jaká jsou jména nejvážnějších kandidátů na Conn Smythe Trophy?

10. 06. 2017, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Již v pondělí nad ránem můžou Pittsburgh Penguins rozhodnout o svém vítězství ve finále play off a obhajobě Stanley Cupu. Tým ze Steel City vede nad svým nepřítelem Nashville Predators 3:2 na zápasy a má tak šanci v tom dalším sérii ukončit. Pokud Penguins neuspějí, budou mít šanci pohár ulovit v rozhodujícím sedmém střetnutí na svém ledě. Kdo by v případě triumfu Tučňáků získal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče týmu?

PIT Evgeni Malkin

Když Pittsburgh triumfoval roku 2009, táhl tehdy tým Evgeni Malkin, který si připsal během vyřazovacích bojů 36 bodů. Na toto číslo sice letos nedosáhne, třicetibodovou hranici však překonat může. Aktuálně má ve čtyřiadvaceti duelech na kontě 28 bodů (10+18). Dařilo se mu zejména v sérii proti Columbusu, kde zaznamenal v pěti duelech skvělých 11 bodů. Ani ve finále není neviditelný. Během tří domácích duelů vsítil stejný počet gólů a navrch přidal asistenci.

PIT Sidney Crosby

Kapitán Tučňáků má o jeden odehraný zápas méně, než jeho ruský kolega Malkin, a též o bod méně. Crosby však nemusí bodovat a ukazuje, že je rozdílovým hráčem. Zvlášť, když jde do tuhého. I proto si vysloužil ocenění Conn Smythe Trophy minulý rok. Dokáže její zisk obhájit?

PIT Jake Guentzel

Mladíček, kterého ještě před rokem nikdo neznal, útočí na rekordní zápisy. Pokud získá alespoň bod, stane se nejproduktivnějším nováčkem v dějinách vyřazovacích bojů. Když to bude gól (jeho 14.), vyrovná Dina Ciccareliho v počtu nastřílených branek během play off nováčkem. Navíc pět z jeho třinácti dosavad vstřelených gólů bylo vítězných. A to si zaslouží uznání.