Pittsburgh Penguins vyhráli zápas číslo šest a slaví titul!

12. 06. 2017, 06:00 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tučňáci vyhráli Stanley Cup podruhé v řadě! Stali se tak prvním týmem od roku 1998 (Detroit Red Wings), který pohár obhájil. Zároveň jsou po Edmontonu teprve druhým týmem v dějinách (mimo Original Six), jenž získal alespoň pět Stanley Cupů.

NSH NASHVILLE - PIT PITTSBURGH 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Ze začátku oba týmy pouze lehce našlapovaly, nikdo si nevytvářel velké šance a hrálo se spíše do těla než do puku. To se ale ke konci první periody postupně měnilo a její závěr přinesl po gólové šanci na obou stranách. Nejdříve domácí kapitán Mike Fisher připravil krásnou přihrávku Jamesi Nealovi, jehož střelu těsně vyrazil Matt Murray. O několik okamžiků později připravil kapitán Pens Sidney Crosby pasem zpoza brány gólovou pozici Carlu Hagelinovi, ten však dvakrát nastřelil připraveného Ryana Ellise. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

První desítky sekund prostředního dějství jednoznačně patřily domácím, kteří sice vstřelili gól, rozhodčí O'Hallaran však pomohl Pittsburghu, jelikož před přejetím puku za brankovou čáru přerušil hru. Zbytek třetiny se týmy střídaly v šancích, ale ani jeden hráč nedokázal rozvlnit síť a největšími hvězdami stále zůstávali maskovaní muži. Matt Murray předvedl 19 zákroků, Rinne si na druhé straně připsal o tři více.

Ve třetí třetině se pokračovalo v podobném stylu jako v té druhé a opět dominovali gólmani. Preds byla uprostřed poslední periody nabídnuta přesilová hra pět na tři, kterou ale nevyužili a naplnilo se pořekadlo 'Kdo nevyužije přesilovku pět na tři, nezaslouží si vyhrát', jelikož Patric Hornqvist vstřelil velmi šťastný vítězný gól zápasu, když zpoza brány trefil Rinneho do zad a kotouč se následně odrazil do brány. Pouhých 95 sekund před koncem základní hrací doby. Výhru Pens a obhajobu Stanley Cupu poté pojistil Carl Hagelin gólem do prázdné brány.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.