Seznamte se! Nolan Patrick a Nico Hischier, jednička a dvojka draftu

23. 06. 2017, 19:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Od letošního vstupního draftu se neočekává tolik talentů jako v předchozích letech. Nenechme se však klamat. O mladíky s potenciálem stát se hvězdami nouze nebude. Pouze se pravděpodobně z nikoho nevyvine generační talent jako Connor McDavid, Auston Matthews, Jack Eichel či Patrick Laine. Jedničkou a dvojkou se s vysokou pravděpodobností dnes v noci stane Nolan Patrick a Nico Hischier.

První volbu díky štěstí při loterii vlastní New Jersey Devils. Očekává se, že sáhnou po Patrickovi, jejich generální manažer Ray Shero však dobře ví i o potenciálu a síle švýcarského centra Hirschiera. "Oba jsou skvělí hráči. Patrick byl část sezony zraněn, ale víme, že z něj bude výborný hráč. Hischier je švýcarský centr, jež má velký talent. Oba jsou vynikající hráči a my získáme do týmu opravdu skvělého centra, což naše organizace potřebuje," byl vyzpovídán syn slavného trenéra Freda Shera. Jeden z nich se tak stane členem Ďáblů, druhého si nejspíše vybere Philadelphia Flyers, která volí ze druhého místa.

Patrick letos nasbíral v dresu Brandon Wheat Kings během 33 odehraných duelů 46 bodů, Hischier si jich připsal o čtyři desítky více, ovšem potřeboval na tento počin 57 utkání.