Devils udělali jedničkou Hischiera! Nečas do Caroliny, Chytil do NY

24. 06. 2017, 06:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Očekávalo se, že si New Jersey Devils vybere z prvního místa letošního draftu Nolana Patricka. Ray Shero, generální manažer klubu, ale překvapil vyslovením jména Nico Hischier. Centr juniorského Halifaxu se stal nejvýše draftovaným Švýcarem v dějinách NHL, když překonal svého jmenovce Nico Niederreitera hrajícího za Minnesota Wild. Hischier je díky své šikovnosti přirovnáván k Pavlu Datsyukovi.

"Došla mi slova. Opravdu nevím co říct. Je to skvělý pocit, těžko popsatelný. Nemohu uvěřit, že jsem se stal jedničkou. Hrát v NHL byl vždy můj nejvyšší cíl. Jsem šťastný za svou rodinu a všechny, od nichž jsem byl podporován," nechal se těsně po svém draftu slyšet Hischier.

Nolan Patrick se tak stal 'až' dvojkou a jde do Philadelphie. V průběhu sezony musel čelit zranění, které ho možná posunulo na pozici s pořadovým číslem dva. Svého postavení však nelituje. "Jsem nadšený z možnosti hrát za Philadelphii," vyjádřil se jasně hráč juniorských Wheat Kings.

V prvním kole se dočkali též dva Češi. Vysoce ceněný zadák Martin Nečas, který se v dresu Komety Brno stal mistrem ELH, byl na dvanácté příčce vybrán Carolina Hurricanes, zlínského útočníka Filipa Chytila si zajistili newyorští Rangers.