Smith zůstává na Broadwayi. Údajně se dohodl na čtyřleté smlouvě

29. 06. 2017, 07:00 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pobyt Brendana Smithe se z původních pár měsíců prodlouží. A to o další čtyři roky, když se s Rangers, kam byl na konci února vyměněn z Detroitu, dohodl na nové smlouvě s celkovou hodnotou ve výši 17.4 miliónů dolarů, což by znamenalo průměrný roční plat 4.35 miliónů dolarů. S informací jako první přišel novinář TSN Bob McKenzie, o nové smlouvě pro potenciálního nechráněného volného hráče informoval rovněž server thefourthperiod.com, který dodal, že kontrakt obsahuje omezenou klauzuli o nevyměnitelnosti. Klub zprávu ještě nepotvrdil.

Osmadvacetiletý kanadský obránce, draftovaný v roce 2007 z celkového 27. místa, odehrál většinu své dosavadní kariéry v dresu Red Wings, tedy týmu, který ho do NHL v sezóně 2011/12 uvedl. Celkově odehrál v dresu Wings 251 utkání, v nichž si připsal 15 branek a 52 asistencí. Za Jezdce pak nastoupil do dalších 19 duelů se ziskem čtyř bodů (1+3).

Po uplynulé sezóně mu ovšem skončila smlouva a spekulace mluvící o jeho odchodu z Detroitu se naplnily, když jej klub 28. února vyměnil do New Yorku výměnou za volbu ve druhém a třetím kole draftu. V dresu Rangers se stal důležitý hráčem, když v play off odehrál všech 12 zápasů s průměrným ice-timem 19 minut a 41 sekund. Smith si navíc připsal čtyři asistence a s +8 v tabulce pravdy byl z celého týmu nejlepším.

Rangers, kteří nedávno vyměnili do Arizony Dereka Stepana a Anttiho Raantu, nyní kromě Smithe získali také Anthonyho DeAngela, ale ten je stále ještě poměrně nezkušený, takže je možné, že generální manažer Jeff Gorton zkusí na trhu s volnými hráči přivést jednu z velkých ryb, nejvíce se mluví o Kevinu Shattenkirkovi. Kromě toho však musí Newyorčané ještě podepsat nové smlouvy s Mikou Zibanejadem a Jesperem Fastem (více o nich v našem předchozím článku) a také by se hodilo přivést dalšího solidního centra, kterých po odchodu Stepana a loňské výměně Brassarda moc nezbývá a stále zůstává otázkou, zda je Zibanejad schopen zastávat roli top centra.