Nashville posiluje už tak silnou obranu, přichází Jemelin

02. 07. 2017, 14:23 » Přestupy - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pokud mají hokejisté Predators v něčem mezi všemi 31 týmy NHL skutečnou výhodu, je to jejich obrana. Defenzivní čtyřka Josi, Ellis, Subban a Ekholm dovedla Nashville na dosah Stanley Cupu a ještě pár let bude postrachem celé ligy. To ovšem nezabránilo generálnímu manažerovi Davidu Poileovi, aby během úvodního dne po otevření trhu s volnými hráči přivedl dalšího solidního zadáka. Z Vegas totiž získal ruského obránce Alexeje Jemelina, jehož si Knights vybrali od Montrealu během expanzního draftu, na oplátku poslal do města hříchů volbu ve třetím kole draftu 2019. Vegas si navíc ponechá něco okolo 1.2 miliónů z Jemelinova 4.1 miliónového platu.

Nashville Predators udělali během úvodních hodin po otevření trhu s volnými hráči dva důležité podpisy: dohodli se na smlouvě s bývalým centrem Pittsburghu Nickem Boninem a bývalým útočníkem Columbusu Scottem Hartnellem. Toto bylo všeobecně vnímáno jako něco, co Preds dřív nebo později udělat museli, protože během expanzního draftu ztratili střelce Jamese Neala a situace je stále nejasná okolo kapitána Mikea Fishera.

Příchod Jemelina ale málokdo čekal, i když se ještě před otevřením trhu s volnými hráči mluvilo o tom, že Nashville se údajně snažil přilákat Karla Alznera, který nakonec skončil v Montrealu. Predators totiž zřejmě chtěli získat z Colorada Matta Duchenea, ale zároveň nechtěli obětovat nikoho ze své hvězdné čtyřky.

Jednatřicetiletému Jemelinovi končí smlouva po příští sezóně, celkově si díky ní vydělá 4.1 miliónů s tím, že 1.2 miliónů dostane od Golden Knights.

Nashville včera mimo jiné poslal do Colorada útočníka Colina Wilsona, na oplátku získali volbu ve třetím kole draftu 2019. Tento krok měl uvolnit prostor pro příchozí posily v podobě Bonina a Hartnella.

Trade: #Preds acquire d-man Alexei Emelin from @GoldenKnights for 3rd-round pick in 2019. https://t.co/Ix86USoUMM

— Nashville Predators (@PredsNHL) 2. července 2017