Tampa má podepsaná Trojčata! Po Johnsonovi podepsal i Palát

15. 07. 2017, 18:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Před několika málo dny jsme Vás informovali o podpisu Tylera Johnsona s Tampa Bay Lightning. Nyní se stejným klubem uzavřel dohodu též český útočník Ondřej Palát. Člen známé řady 'The Triplets', Trojčata, kterou krom již zmíněného Johnsona tvoří též ruský ostrostřelec Nikita Kucherov, podepsal s týmem vedeným Stevem Yzermanem pětiletý kontrakt zaručující mu příjem 5.3 milionů amerických dolarů (v celkové výši 26.5 mil. USD).

"Jsem velmi spokojen. Trvalo to sice nějakou chvíli, ale již od začátku byla vidět touha z obou stran dohodnout se. Každý musí dělat kompromisy, nakonec jsme všichni spokojeni," přetlumočil české křídlo jeho agent.

Pokud by se Palát se svým chlebodárcem nedohodl do 25. července, musel by k arbitráži, tedy k procesu, kde by zvláště pověřená osoba určila výši nového kontraktu (a zohlednila by všechny aspekty jako přínos hráče pro tým, zranění,...). Hráč s klubem by pak mohl a nemusel přijmout. Pokud by přijal, byl by kontrakt zkompletován. Pokud ne, jejich cesty by se nadobro rozešly.

Palát si připsal v ročníku 2016-17 celkem 52 bodů (17+35), z čehož 15 bylo v přesilových hrách a k nim přidal tři vítězné góly. Rodák z Frýdku-Místku však nemá pro kouče Coopera připravené pouze body. Dominuje též v defenzivní činnosti. Ze všech bruslařů modro-bílých rozdal po Cedric Paquettovi nejvíce hitu (1.9/zápas) a celé týmové statistiky ovládl v počtu získaných puků (60).

"Trénoval jsem měsíc a půl v Ostravě. Chci být naprosto stoprocentně připravený. Minulá sezona se nevydařila dle našich představ, ani dle očekávání fanoušků a musíme se zlepšit v mnoha směrech. Jsem připravený čelit výzvě, která nás čeká, a věřím v úspěch," uvedla volba v sedmém kole draftu 2011.