Blues si pojistili budoucnost obranných řad, prodloužili s Paraykem

21. 07. 2017, 09:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Colton Parayko se vyhl se svým celkem Saint Louis Blues hrozící arbitráži, jelikož podepsal pětiletý kontrakt na 27.5 milionů dolarů (5.5/rok).

"Jsem velmi nadšený z podpisu dlouhodobého kontraktu se St. Louis. Město se stalo mým domovem a je místem, kde chci být i nadále. Těším se na dalších pět let a nemohu se dočkat září, až znovu vyjedeme na led a začneme přinášet radost fanouškům, kteří nás podporují na ledě i mimo něj," prohlásil čtyřiadvacetiletý urostlý Kanaďan (196 cm/ 97 kg).

"Jsme potěšeni mít Coltona pojištěného na dalších pět let. Myslíme, že ještě nepředvedl všechen svůj talent. Vždy jsme měli jednu z nejsilnějších zadních řad," nechal se slyšet generální manažer klubu Doug Armstrong.

Parayko nasbíral během minulého ročníku 35 bodů (4+31), tabulka pravdy mu poté vynesla slušných +7 a na ledě trávil v průměru přes jednadvacet minut. A jak si vedl v defenzivní činnosti? jed druhý v počtu rozdaných hitů (80), zblokovaných střel (117) i počtu odebraných puků z holí soupeřů (38).