Vrátí se Kansas City na mapu NHL?!

17. 08. 2017, 18:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na konci září se v Kansas City utkají v rámci přípravného duelu Saint Louis Blues a Minnesota Wild. Půjde o šesté předsezonní utkání, jenž bude NHL na ledě místního Sprint Center za poslední dekádu pořádat. To opět přiživilo diskuze o návratu nejlepší ligy světa na půdu největšího města státu Missouri.

"Kansas City nikdy nebylo mimo náš radar. V minulosti jsme již vedli několik rozhovorů s potenciálními majiteli a v současnosti je to trh, který by za určitých okolností byl pro NHL přijatelný. Když přijímáme nový tým, díváme se na tři základní faktory. Prvním je, zda může město poskytnout a udržet dostatečně kvalitní arénu, druhou věcí jsou demografické údaje místního trhu, jestli by dokázal dostatečně vzniklou organizací podporovat, a poslední je schopnost majitelů poskytnout dostatečné prostředky pro udržení celku v dané lokalitě. Kansas zatím splňuje pouze první z nich. Roku 2015 jsme dali možnost podat přihlášky pro vstup do NHL, ale žádný pokus od Kansasu nepřišel," vyjádřil se sáhodlouze zástupce komisionaře NHL Bill Daly.

Kansas City již poskytlo domov mezi lety 1974 a 1976 pro klub Scouts, který zaznamenal ve 160 ligových zápasech pouhých 27 výher.

Diskuze poté ještě přiživuje rozložení NHL, kdy by se s příchodem Kansas City vyrovnal počet týmu v každé konferenci na šestnáct a vyjádření Lamara Hunta Jr., majitele nového člena AHL Kansas City Mavericks, který se nechal slyšet, že by se mu líbila představa přivést do města NHL.