Šanghaj a Peking. Jaké byly historicky první NHL China Games?

23. 09. 2017, 15:00 » Komentáře - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Šanghaj. Největší přístav světa je se čtyřiadvaceti milióny obyvatel nejlidnatějším městem Číny. Svou rozlohou předčí téměř třináctkrát katastrální výměru Prahy a nachází se zde například Věž Perla Orientu, která během nočních hodin svítí různými barvami, světoznámá Nankingská třída či Ťin Mao, mrakodrap tyčící se do výšky 421 metrů, čímž o tři tyto jednotky překonal dnes již neexistující Dvojčata v New Yorku, svého času nejvyšší budovy světa. Mezi těmito úchvatnými stavbami najdeme též jednu nesoucí název Mercedes-Benz Arena, obrovský (nejen) hokejový palác, jenž mnohým připomíná svým zevnějškem loď neidentifikovatelného létajícího předmětu (též známého jako UFO).

Peking. Jednadvaceti milionové hlavní město země se oproti Šanghaji nachází ve vnitrozemí. Lidé zde mohou navštívit Zakázané město či bojovat proti znečištění ovzduší. Pokud se Vám podaří zorientovat se v nezřídka se zde držící mlze, můžete navštívit Wukesong Arena, hokejovou arénu pro 14 000 fanoušků.

Tyto dvě metropole přivítaly v rámci přípravných kempů NHL týmy Vancouver Canucks a Los Angeles Kings. Ve čtvrtek 21. září odehrály celky Kosatek a Králů utkání v Šanghaji, aby se znovu utkaly v sobotní odvetě na půdě Pekingu.

Než se začalo hrát, musela se přihlížejícím vysvětlit základní pravidla včetně faulů, která instruovala dvojice maskotů Nucks a Kings (video zde). Poté následoval úvodní ceremoniál, jenž obsahoval například papírový model draka projíždějícího se na ledě či zpěv čínské národní hymny. Samotné duely měly poměrně rozdílný charakter. Zatímco Šanghaj viděla rychlý hokej plný vyloučení, Peking byl svědkem pomalejší a více obranné hry, kde se týmy dostávaly k větším příležitostem pouze sporadicky. Kings nakonec ovládli oba zápasy, když vyhráli 5:2 a 4:3 na samostatné nájezdy.

Udělala NHL správný první krok k rozšíření svého trhu na území Číny, v níž vidí obrovský potenciál?

Hometown blue tonight. pic.twitter.com/w7vcMtsz4L

— Vancouver Canucks (@Canucks) September 23, 2017



🔜 #NHLChinaGames pic.twitter.com/X4j1o8WMHP

— LA Kings (@LAKings) September 23, 2017