Jágr míří do Calgary! Dohodnout by se měl na roční smlouvě

02. 10. 2017, 17:40 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je zpátky! Po týdnech a měsících čekání se pětačtyřicetiletý český útočník Jaromír Jágr konečně dohodl na smlouvě v NHL. Roční kontrakt se základním platem ve výši jeden milión dolarů, který obsahuje další milión na bonusech, by totiž měl v nejbližších hodinách podepsat s Calgary Flames. Zámořští novináři sice na Twitteru informují, že obě strany se již dohodly, ale smlouvu oficiálně stále ještě nepodepsaly.

Se zprávou přišel novinář kanadské televizní stanice TSN a deníku The Athletic Pierre LeBrun, jenž zveřejnil informaci týkající se délky a platových podmínek kontraktu. Další respektovaný zpravodaj Elliotte Friedman z televizní stanice Sportsnet pak potvrdil, že smlouva mezi Jágrem a Flames je hotová. Podle LeBruna Jágrovi stejné podmínky nabídli i Blues (o jejich zájmu jsme psali ZDE), ale ten jim pouze sdělil, že se vydá jiným směrem.

Jagr is done to CAL. $1M+$1M in bonuses. I think it might not be announced until he gets to the city, but there is a commitment.

— Elliotte Friedman (@FriedgeHNIC) 2. října 2017



According to Blues GM Doug Armstrong, the Blues made an offer to Jaromir Jagr over the weekend. Was informed he's gone another direction.

— Pierre LeBrun (@PierreVLeBrun) 2. října 2017



Nestárnoucí česká legenda sice v červenci vstoupila na trh s volnými hráči, ale obecně se předpokládalo, že zůstane na Floridě. Panthers ovšem oznámili, že s Jágrem smlouvu neprodlouží, a od té doby si rodák z Kladna hledal nové působiště. Už několikrát přitom naznačil, že mu stačí role ve druhé, nebo třetí lajně, ale že nepodepíše zkušební smlouvu a že neuvažuje ani o konci kariéry. V případě neúspěchu v NHL pak uvažoval i odchodu do KHL a možné účasti na olympijských hrách.

Přestože už Jágr nepatří mezi nejrychlejší hráče v lize, stále nesmíme zapomenout, že si v loňských 82 utkáních v dresu Panthers připsal 46 bodů (16+30) a v sezóně předtím nasbíral v 79 duelech dokonce 66 bodů.

Calgary, které se loni dostalo do vyřazovacích bojů z první divoké karty, ale v play off skončilo už po čtyřech duelech prvního kola proti Anaheimu, udělalo během léta několik zajímavých změn. Do týmu přišli brankáři Mike Smith a Eddie Lack a obranné řady posílil Travis Hamonic. Flames se tak stali jedním z týmů, na které si bude potřeba si dávat pozor. Pomoci určitě může i příchod Jágra, který by se mohl zařadit do první formace na křídlo vedle Johnnyho Gaudreaua a Seana Monahana. V týmu se pak setká s dalším odchovancem Kladna Michaelem Frolíkem.