Vegas poslalo Pickarda na waivers. Ale proč?

06. 10. 2017, 12:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vegas Golden Knights umístili na listinu volných hráčů (waivers) pětadvacetiletého kanadského gólmana Calvina Pickarda, jehož si v červnu během expanzního draftu vybrali z Colorada. Přestože Pickard neprožil, ostatně jako všichni hráči Avalanche, povedený loňský ročník, na květnovém MS ukázal, že má velký potenciál stát se kvalitním gólmanem. Dost možná se mu to ale nepodaří v dresu Knights, protože existuje docela reálná možnost, že si ho nějaký tým z waivers stáhne (i kvůli pouhému miliónovému platu).

Rodák z kanadského města Moncton se objevil v loňském ročníku v 50 duelech, ale s 90.4% úspěšností zákroků a průměrem 2.98 obdržených branek na zápas skutečně neoslnil. Na druhou stranu musíme vzít v potaz, že dělal jedničku v nejhorším týmu v éře platového stropu a že v předchozích ročnících podával lepší výkony.

Kde se však Pickard opravdu vyšvihl, bylo na květnovém Mistrovství světa. V dresu javorových listů na něm nastoupil do sedmi utkání a s 93.8% úspěšností zákroků a průměrem 1.49 inkasovaných gólů na utkání pomohl svému týmu ke stříbrným medailím. V červnu si ho pak během expanzního draftu vybrali Golden Knights a obecně se předpokládalo, že bude dělat dvojku za Fleurym a pomalu se připravovat na roli jedničky.

Jenže situace se změnila před pár dny, když se generální manažer Vegas George McPhee rozhodl právě z waivers stáhnout od Bostonu brankáře Malcolma Subbana. V týmu tak najednou byli tři gólmani, ale Knights potřebují místo na soupisce pro hráče do pole (Vadim Šipačov a James Neal), a tak musel jeden z trojice Fleury - Pickard - Subban ven. Překvapivě však dostal Černého Petra právě Pickard a je dost možné, že už dres Vegas nikdy neoblékne.

V současné sezóně totiž pobírá plat jeden miliónů dolarů a v lize je spousta týmů, které by chtěly získat kvalitního náhradníka za levno. A je pravděpodobné, že si nějaký z nich Pickarda stáhne. Pokud se tak nestane, můžou se ho Golden Knights pokusit vyměnit, ale pro případného zájemce by samozřejmě bylo jednodušší a výhodnější si ho vzít pomocí waivers.

Goalie Calvin Pickard has been placed on waivers. pic.twitter.com/sRAJbefMBo

— Vegas Golden Knights (@GoldenKnights) 5. října 2017