Great Eight znovu udeřil! Ovečkin nastartoval comeback Caps

06. 10. 2017, 09:45 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Souboj dvou týmů z hlavních měst Spojených států a Kanady se odehrál během druhého hracího dne a fanoušci Ottawy ani Washingtonu se rozhodně nenudili. Utkání totiž po zajímavém průběhu dospělo do nájezdů, ve kterých nakonec zvítězili Capitals. A výraznou měrou se na tom podílel jejich kapitán Alexander Ovečkin.

Mnozí fanoušci i novináři začali po letošním vyřazení Washingtonu zpochybňovat, zda je Ovečkin pořád kanonýrem, zda dokáže konkurovat nastupující generaci v čele s McDavidem, Lainem a Matthewsem. Zatímco McDavid dal v prvním utkání sezóny hattrick, Matthews jednou skóroval a dvakrát asistoval a Laine zaznamenal asistenci, mnoho lidí čekalo, jak si v prvním zápase ročníku povedou loňští vítězové základní části.

Dlouho to pro ně v souboji proti Senators nevypadalo nijak excelentně, a když po dvou minutách třetí třetiny vedli domácí už 3:1, Washingtonu bylo jasné, že musí zabrat, aby ze zápasu ještě něco vytěžil. A tak na pódium nastoupil pan Ovečkin. V páté minutě přesnou střelou snížil, za 83 sekund po krásném ťukesu vyrovnával a po brance domácího Stonea to byl opět on, kdo svojí pohotovou a přesnou střelou dorovnal počet gólů.

V nájezdech pak ve druhé sérii vstřelil důležitou vyrovnávací branku, na což po Holtbyho zákroku navázal jeho krajan Evgeny Kuznetsov a přesnou střelou rozhodl o výhře Capitals a zisku dvou bodů. Rodák z Moskvy byl s třemi góly, šesti střelami, dvěma hity, jednou zblokovanou střelou a hodnocením +3 v tabulce pravdy zvolen první hvězdou duelů, ale především pomohl Capitals ze složité situace k důležitým dvěma bodům.

STATISTICKÉ REVIEW UTKÁNÍ VČETNĚ SESTŘIHU A ZÁZNAMŮ GÓLŮ NAJDETE ZDE


Ovečkin se tak připojil k McDavidovi, Simmondsovi a Saadovi jakožto čtvrtý střelec hattricku v úvodním duelu sezóny. Takovýto kousek se v NHL udál naposledy v zahajovací sezóně 1917/18.

2017-18 is the second season in NHL history to feature four hat tricks in season-opening games (Hyland, Malone, Noble, Denneny in 1917-18). pic.twitter.com/ty7IQNDOVH

— NHL Public Relations (@PR_NHL) October 6, 2017