David Krejčí třikrát asistoval a Filip Chytil debutoval v NHL

06. 10. 2017, 06:40 » Review - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnes začínáme den několika review z nočních zápasů a v prvním článku se podíváme na první tři noční zápasy, kde byli vidět i Češi, zejména David Pastrňák, David Krejčí a svůj debut v NHL si připsal Filip Chytil, když nastoupil za New York Rangers.

BOS BOSTON - NSH NASHVILLE 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

První gól Medvědů v sezóně obstaral český útočník David Pastrňák. Ve stínu nezůstal ani jeho jmenovec David Krejčí, který se sice gólově neprosadil, ale vedl Boston třemi asistencemi k výhře 4:3.

Perličky:
* Bruins oznámili, že útočník David Backes vynechá kvůli nemoci 3 až 4 týdny. Více najdete v naší ledové tříšti.
* Boston postrádal rovněž centra Patrice Bergerona, obránce Toreyho Kruga a centra Austina Czarnika.
* Centr Nick Bonino, který podepsal s týmem Predátorů jako volný hráč čtyřletou smlouvu, si v zápase odbyl za Preds svůj debut.
* Nashville nemohl využít služeb obránce Ryana Ellise, jenž kvůli poraněnému kolenu bude chybět dalších čtyři až šest měsíců.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



BUF BUFFALO - MTL MONTREAL 2:3s (1:1, 1:0, 0:1, 0:1)

Divizní souboj mezi Buffalem a Montrealem nabídl spoustu střel a šancí, ale po základní hrací době z toho nakonec vyplynulo vyrovnané skóre 2:2, když se dvakrát prosadil navrátilec do Buffala Jason Pominville, zatímco Canadiens kontrovali góly od kapitána Paciorettyho a Phillipa Danaulta, jenž vyrovnával v deváté minutě třetí třetiny ve vlastním oslabení. Po napínavém prodloužení nakonec rozhodly nájezdy, v nichž jediný gól vstřelil ve druhé sérii Jonathan Drouin, letní posila z Tampy, a zajistil Habs první dva body do tabulky Atlantické divize.

Perličky:
* Pominville se vrátil do týmu po necelých pěti letech strávených v Minnesotě a připsal si svoje první vícególové utkání v dresu Sabres od 2. března 2013.
* Debut v novém dresu zažil zadák Sabres Nathan Beaulieu a hned proti svému bývalému týmu, který ho v létě do Buffala vyměnil.
* První zápas v dresu Canadiens odehrál také Aleš Hemský, ale za 10 minut a 37 sekund nebodoval, připsal si čtyři trestné minuty a dvě střely.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



NYR NY RANGERS - COL COLORADO 2:4 (2:2, 0:1, 0:1)

Perličky:
* Zdravými náhradníky zůstali v tomto utkání centři Carl Soderberg a Joe Colborne a obránce Nikita Zadorov. Všichni tři se přitom i tak započítávali do platového stropu, kam dohromady přispívali částkou ve výši 9.5 miliónů dolarů.
* Laviny se museli obejít bez obránce Sergeie Boikova (rameno) a pravého křídla A.J. Greera.
* Nováček Rangers, centr Filip Chytil, se stal prvním 18letým hráčem, který nastoupil v týmu trenéra Alaina Vigneaulta.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.