První ostrý zápas Vegas v NHL již dnes v noci

06. 10. 2017, 15:30 » Preview - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dalších šest týmů dnes poprvé zasáhne do nové sezóny NHL 2017-18. Columbus na svém ledě přivítá Ostrovany z New Yorku. Bude hájit Islanders v brance slovenský brankář Jaroslav Halák? Tampa Bay i Florida již oznámili brankářské jedničky pro tento zápas. Za domácí nastoupí Andrei Vysilevskiy a za hosty bude chytat Roberto Luongo, který čeká na jednu výhru, aby vyrovnal Curtise Josepha v počtu výher. Ten je nyní na čtvrtém místě v historii NHL. A třetím zápasem je duel Dallasu, který na svém ledě přivítá nováčka Vegas Golden Knights. Pro tým Vegas to bude první ostrý start v NHL.

CBJ COLUMBUS (0-0-0) - NYI NY ISLANDERS (0-0-0)

* New York Islanders měli v minulé sezóně statistiku 24-12-4 poté, co Doug Weight nahradil na střídačce Jacka Capuana .
* Blue Jackets poslali Andersona na kondiční misi do Clevelandu (AHL).
* Columbus vyhrál tři ze čtyři vzájemných zápasů minulé sezóny poté, co v sezóně 2015-16 Islanders smetli Columbus ve všech pěti utkáních.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

TBL TAMPA BAY (0-0-0) - FLA FLORIDA (0-0-0)

* Luongo, který má statistiku proti Lightninng 18-15-1, má na svém kontě 453 vítězství a potřebuje již jenom jedno vítězství, aby vyrovnal na čtvrtém místě brankáře Curtise Josepha v žebříčku celé NHL.
* Levé křídlo Tampy Bay, Alex Killorn, zaznamenal ve svých prvních 54 zápasech minulé sezóny 16 gólů a další tři přidal ve zbylých 27 zápasech. A to vše poté, co byl nejvíce střílejícím hráčem týmů, když vyslal 176 střel.
* Týmy si rozdělily čtyři vzájemné zápasy minulé sezóny rovnoměrně, když každý vyhrál domácí zápas. Ale Panteři jsou lepší v celkově posledních devíti vzájemných zápasech 6-2-1.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

DAL DALLAS (0-0-0) - VGK VEGAS (0-0-0)

* Golden Knights, Foley Family Charitable Trust a NHL oznámili dar v hodnotě 300 000 USD, aby podpořili oběti nedělního šíleného řádění v Las Vegas.
* Centr Dallasu, Jason Spezza, dosáhnul minulou sezónu (2016-17) hranice 50 bodů a bylo to již po 12. v jeho 14 sezónách.
* Útočník Vegas, Jonathan Marchessault, zaznamenal s Floridou zatím svůj nejlepší výkon, když nastřílel 30 gólů a připsal si celkem 51 bodů.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.