Vegas slaví výhru v inauguračním zápase

07. 10. 2017, 06:32 » Review - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nebyl to běžný večer. NHL přivítala ve svých řadách novým tým i na ledě. Vegas Golden Knights si připsali první zápas v sezóně a historii vůbec a díky Jamesovi Nealovi si ve své kronice budou moci napsat, že vyhráli. Lví podíl na výhře má brankář Marc-Andre Fleury, který pochytal 45 ze 46 střel dallaských hvězd!

CBJ COLUMBUS - NYI NY ISLANDERS 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

Sonny Milano vstřelil první gól a Columbus Blue Jackets vstoupili do sezóny vítězstvím v Nationwide Arena 5:0. Pět různých Modrokabátníků zaznamenalo gól a Artemi Panarin, kterého získal Columbus v létě z Chicaga Blackhawks, nasbíral při svém debutu za domácí tým tři asistence. Sergei Bobrovsky, vítěz Vezina Trophy v minulé sezóně, začal sezónu vychytanou nulou, když si připsal 29 zákroků.

Perličky:
* Slovenský brankář, Jaroslav Halák, nastoupí v brance Islanders při sobotním domácím utkání proti Buffalu.
* Blue Jackets poslali útočníka Joshe Andersona do Clevelandu (AHL) pro zlepšení kondice. Anderson podepsal v úterý s týmem tříletou smlouvu na 5.5 miliónu dolarů poté, co vynechal tréninkový kemp.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



TBL TAMPA BAY - FLA FLORIDA 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)

Tampa Bay Lightning ztratila ve druhé třetině dvougólové vedení, aby dvěma góly v poslední třetině udeřila a vyhrála tak nad Floridou v Amalie Arena 5:3.

Perličky:
* 19ti-letý Mikhail Sergachev si připsal za Lightning debut v NHL.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



DAL DALLAS - VGK VEGAS 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Rytíři v inauguračním zápase porazili dallaské Hvězdy. James Neal vstřelil obě branky hostí a velkou měrou na výhře se podílel Marc-Andre Fleury, který zastavil 45 ze 46 střel. Vegas se stal prvním expanzním týmem od roku 1992, který vyhrál svůj první zápas. Naposledy se to podařilo právě v roce 1992 týmům Ottawy a Tampy Bay.

Neal vstřelil svůj první gól 9 minut a 33 sekund před koncem třetí třetiny, když prostřelil Kari Lehtonena, který nahradil Bena Bishopa poté, co se na začátku třetí třetiny zranil.

Perličky:
* Rytíři Cody Eakin, James Neal a Reilly Smith jsou dřívější hráči Dallasu Stars.
* Brankář Ben Bishop, který vyrostl ve Frisco, Texasu, kde Dallas trénuje, si připsal za Hvězdy svůj debut.
* Před vhozením puku na led se držela chvilka ticha k poctě Promise Hamilton, zaměstnance Stars, který v létě zemře a také za oběti útoku v Las Vegas.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.