Ondřej Pavelec jako brankářská jednička Rangers

08. 10. 2017, 16:30 » Preview - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po sobotním fičáku si dnes odpočineme. Na programu je pouze jedno utkání a to týmů, které by nejraději sobotní výkony vymazaly z paměti. Zejména pak brankáři Henrik Lundqvist a Carey Price, kteří se v brance "ohřáli" pouze 20 minut a následně byli pro své chabé výkony střídány. I proto v brance Rangers můžeme čekat změnu a do branky se postaví český brankář Ondřej Pavelec.

NYR NY RANGERS (0-2-0) - MTL MONTREAL (1-1-0)

Pro Montreal se bude jednat o třetí zápas v řadě na cizím kluzišti. Ani jeden z týmů nebyl v sobotu na té správné straně. Rangers dostali výprask v Torontu 8:5 a Montreal byl ve Washingtonu pokořen 6:1, ale hlavně způsobem, který se zase zapíše do historie. Stačí, když se podíváte na review ze zápasu ZDE.

Rangers i přesto, že dostali více gólů, se ukázali v lepším světle. Ve druhé třetině stačili ještě dohnat tříbrankové manko z 5:2 na 5:5. New York dovolil svým soupeřům v prvních dvou zápasech skórovat celkem 12 krát! Henrik Lundqvist byl obětí osmi z nich a to včetně pěti z první třetiny sobotního zápasu. Stejně jako Lundqvist, tak i Carey Price vydržel v brance Montrealu pouze první třetinu, když dostal čtyři góly, tři od Ovechkina, který nakonec zakončil zápas se čtyřmi úspěšnými trefami.

Perličky:
* Obránce Rangers, Kevin Shattenkirk, zaznamenal v sobotu gól a asistenci, a na kontě má již 300 kanadských bodů.
* Zápas s Montrealem bude druhý doma v této sezóně. Rangers začínají v této sezóně převážně doma, když hrají z prvních 11 zápasů hned devět doma.
* Jedná se o první ze dvou vzájemných zápasů tento měsíc. Druhý zápas hostí Montreal 28. října.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.