Díky, Patricku! Marleau zažil emotivní návrat do San Jose

31. 10. 2017, 20:45 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po 19 sezónách strávených v dresu San Jose se útočník Toronta Patrick Marleau poprvé vrátil na led svého bývalého klubu. A pocta včetně vzpomínkového videa, kterou mu Sharks před začátkem zápasu prokázali, trvala skoro tak dlouho. Není tak divu, že osmatřicetiletý Kanaďan neudržel při tomto emotivním návratu slzy na krajíčku.

„Bylo to něco neobyčejného, něco, co si budu navždy pamatovat. (Sharks) mě podporovali během celé mojí kariéry a zejména dnešek byl opravdu speciální,“ řekl dojatý Marleau po utkání.

V ochozech byla i Patrickova manželka Christina a jeho čtyři synové, kteří přišli na zápas v dresech Maple Leafs. Ti v utkání nakonec prohráli a Marleau, jenž odehrál přes 14 minut, v něm nebodoval.

Fitting & Ironic the first time the boys and I see Patrick play with a Leafs sweater on, we are in San Jose. #TMLTalk I 💙12 pic.twitter.com/Qa3t5Jqdjt

— Christina Marleau (@c_marleau) 31. října 2017




Marleau, který se s Torontem letos v létě upsal k tříleté smlouvě s průměrným ročním platem ve výši 6.25 miliónů dolarů, zaznamenal během svého dlouhého působení v San Jose 508 gólů a 1082 bodů, ale větší šance na Stanley Cup se mu dlouho vyhýbala. Až loni dokázal se Sharks postoupit do finále, ale v šesti zápasech zde narazil na Pittsburgh.

Thank you, Patrick Marleau. pic.twitter.com/X4nBIrOMK2

San Jose Sharks (@SanJoseSharks) October 31, 2017