Boyle se vrací do sestavy! Symbolicky v první den Movemberu

01. 11. 2017, 22:43 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ani ne dva měsíce poté, co lékaři diagnostikovali útočníkovi New Jersey Brianu Boyleovi chronickou myeloidní leukémií, se dvaatřicetiletý Američan znovu vrací do kolotoče NHL. Kouč Devils John Hynes dnes oznámil, že Boyle si dnes odbude svůj debut v dresu Devils v zápase proti Vancouveru, a to možná symbolicky na první den listopadu, jinak měsíce známého pro iniciativu Movember zabývajícím se mužským zdravím.

„Byla to dlouhá cesta,“ řekl Boyle, jemuž lékaři diagnostikovali leukémii v září na začátku tréninkového kempu Devils. Od té doby obdržel podle svých slov neuvěřitelné množství vzkazů napříč hokejovou komunitou vyjadřujících podporu v těžkých chvílích.

Boyle, který s New Jersey podepsal 1. července dvouletou smlouvu s celkovou hodnotou ve výši 5.1 miliónů dolarů, nastoupí ve formaci vedle Blakea Colemana a Milese Wooda a podle Hynese budou trenéři jeho minuty na ledě pečlivě monitorovat a sledovat jeho průběžný stav. Pro rodáka z Massachusetts půjde o první zápas od 23. dubna, kdy ještě jako hráč Toronta čelil v šestém zápase prvního kola Washingtonu.

„Přichází k nám velmi dobrý hráč, který má spoustu zkušeností. Opravdu se těšíme na jeho návrat do sestavy. Byla to pro něj dlouhá cesta. Bylo to pro něj dlouhé léto - s diagnózou a léčbou - takže vím, že už se skutečně nemůže dočkat, až si zahraje. Jako tým a organizace jsme nadšení, že ho můžeme mít znovu v sestavě,“ prohlásil Hynes.

Devils jsou s bilancí 8-2-0 na prvním místě Metropolitní divize a patří mezi nejčastěji skórující týmy ligy. V dnešním zápase proti Canucks tak budou favority, ale ať už bude výsledek jakýkoliv, Brian Boyle dnes neprohraje.

JUST ANNOUNCED: @BriBrows22 will make his #NJDevils debut tonight in Vancouver! #NJDvsVAN #BoyleStrong pic.twitter.com/PpQYcCBaTL

New Jersey Devils (@NJDevils) 1. listopadu 2017