Colorado téměř vyměnilo Duchena. Třísměrný trejd ale ztroskotal

05. 11. 2017, 09:47 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přestupové spekulace okolo útočníka Colorada Matt Duchena se táhnou už pěkně dlouhou dobu, nicméně včera už skoro dospěly ke svému konci. Podle informací zámořských novinářů, v čele s Darrenem Dregerem z TSN a Elliottem Friedmanem ze Sportsnetu, totiž bylo Colorado velice blízko jeho výměně do Ottawy, a to za pomoci Nashvillu. V třísměrném trejdu měli dres změnit i další hráči, ovšem nakonec si nikdo kufry nebalil, podle všech zpráv si to Predators nakonec rozmysleli.

Podle Dregera vzájemné rozhovory o nějaké formě třísměrné výměny nabraly na intenzitě v posledních dvou týdnech, ale nyní už aktuální nejsou. Je ale možné, že v budoucnu se k nim týmy opět vrátí.

Všechny části plánované výměny ještě jasné nejsou, ale ví se, že Duchene by skončil v Ottawě a že Nashville by od Ottawy dostal Kylea Turrise. Colorado by pak dostalo kombinaci prospektů a voleb v draftu. Podle Friedmana by součástí trejdu nebyl původně spekulovaný obránce Predators Mattias Ekholm.

Avalanche dávali prostřednictvím svého generálního manažera Joea Sakica jasně najevo, že mají jako jednu z protihodnot za Duchena zájem získat mladého top obránce, ale pokud by případný zájemce nabídl jinou vhodnou variantu, byli by ochotni o ní uvažovat.

Zájem Ottawy o Duchena už trvá od loňské sezóny, kdy se obě strany skoro dohodly, ale Senators nechtěli poslat do Denveru obránce Codyho Ceciho. Avalanche se každopádně údajně zajímali o top prospekty Ottawy Thomase Chabota, Colina Whitea a Logana Browna. Senators však dávali doteď najevo, že tyto tři hráče nikam nepustí.

Osmadvacetiletý Turris je v posledním roce smlouvy s průměrným ročním platem ve výši 3.5 miliónů dolarů a 1. července se může stát nechráněným volným hráčem. Ottawa by jeho odchodem mohla získat místo pod platovým stropem, ale především je jeho přítomnost v případné výměně spíše náznakem, že vyjednávání o nové smlouvě pro kanadského centra neprobíhají příliš dobře. Klub chce údajně pětiletou až šestiletou smlouvu, zatímco rodák z rodák z Britské Kolumbie požaduje kontrakt na sedm, nebo osm let.

To nás přivádí k Nashvillu, který by právě byl Turrisovým budoucím zaměstnavatelem. Podle některých zpráv to totiž byli Predators, u nichž výměna nakonec ztroskotala. Některá média tvrdila, že se klub nedohodl s Turrisem na novém kontraktu, což měla být jednou z podmínek uskutečnění trejdu, ale uznávaný expert Pierre LeBrun si myslí, že se obě strany tak daleko, totiž k nové smlouvě, vůbec nedostaly. Je tak dost možné, že protihodnota, kterou musel Nashville obětovat a o které zatím nic nevíme, byla pro GM Poilea zkrátka příliš vysoká.

FWIW, I don't believe the Predators ever talked contract with the Kyle Turris camp. Never got that far is what I'm told.

— Pierre LeBrun (@PierreVLeBrun) November 5, 2017



Šestadvacetiletému Ducheneovi zbývá ze smlouvy ještě jeden rok s platem ve výši 6 miliónů dolarů. S odchodem z Colorada je spojován už přinejmenším od začátku loňského ročníku, ale GM Sakic zatím nebyl schopný ho vyměnit. Podle Dregera měli Avalanche v této výměně na stole dvě možnosti: buď čtyři vysoké volby v draftu a prospekta, nebo dva prospekty a první a třetí kolo draftu.

I've heard of 2 options Col was considering in 3 way trade. 1) 4 picks and a prospect (high picks). 2) two prospects and a 1st and 3rd.

— Darren Dreger (@DarrenDreger) November 5, 2017




K výměně sice nakonec nedošlo, ale Colorado a Ottawa, či případně i Nashville, se můžou k rozhovorům v příštích týdnech vrátit.

Last note: Turris (NASH), Duchene (OTT), haul of picks and maybe prospect or two (COL). No Ekholm.

— Elliotte Friedman (@FriedgeHNIC) 4. listopadu 2017



It's believed Ott/Col/Nash were in discussions on 3 way trade involving Matt Duchene going to Sens. Talks have ended. No deal.

— Darren Dreger (@DarrenDreger) 4. listopadu 2017