Golden Knights si na další čtyři roky pojistili McNabba

01. 12. 2017, 09:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Golden Knights ani po snovém začátku nezpomalují ve sbírání bodů a stále se drží na elitních pozicích Pacifické divize i Západní konference. Generální manažer George McPhee si může gratulovat, že už na první ročník sestavil více než konkurenceschopný tým, ale zároveň moc dobře ví, že musí začít řešit přebytek hráčů, jimž končí po letošní sezóně smlouva. A právě o jednoho z nich se dnes postaral, nový čtyřletý kontrakt s celkovou hodnotou 10 miliónů dolarů totiž podepsal obránce Brayden McNabb.

Šestadvacetiletého Kanaďana si vybrali Knights během expanzního draftu z řad Los Angeles Kings a od té doby je klíčovým článkem defenzivy expanzního klubu. McNabb si sice ve 20 utkáních připsal pouhé dvě asistence, ale na ledě tráví za zápas průměrně 19 a půl minut a s 52 zblokovanými střelami patří k nejlepším v celé NHL.

Rodákovi z kanadské provincie Saskatchewan končí v červenci jeho dvouletá smlouva s ročním platem ve výši 1.7 miliónů dolarů, v novém kontraktu si tak mírně přilepší na 2.5 miliónů. V kuloárech už se sice objevily názory, zda to není moc, ale na solidního zadáka do druhého či třetího obranného páru jde o přiměřené peníze.

Golden Knights mají v sestavě poměrně dost hráčů, kteří se po skončení letošního ročníku můžou stát volnými hráči. Mezi ty nejvýznamnější patří Jonathan Marchesseault, James Neal či David Perron (všichni UFA), o nichž se hovořilo v souvislosti s přestupovými spekulacemi.

NEWS: The Golden Knights have signed defenseman Brayden McNabb to a four-year contract.

More: https://t.co/QcvpoHxeIr pic.twitter.com/iaVn5K6A0e

Vegas Golden Knights (@GoldenKnights) November 29, 2017