NHL statistiky napříč USA a Kanadou - 02.12.2017

02. 12. 2017, 14:40 » Perličky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Podíváme se na statistické zajímavosti uplynulé noci. Zavítáme do týmu San Jose Sharks. Další zastávkou bude MSG, konkrétně brankář Henrik Lundqvist. Zmíníme se o New Jersey Devils a podíváme se na trio se třemi body ve třetí třetině.

SJS Pavelski vsítil 300. branku

Joe Pavelski konečně vstřelil 300. branku své kariéry v NHL, když Sharks porazili 2:1 na Floridě místní Pantery. Útočník Žraloků vstřelil svoji 299. branku již 1. listopadu proti Nashvillu, ale v dalších 11 zápasech se gólově neprosadil. V historii NHL pouze dva hráči čekali déle než Pavelski, než se z mety 299 vstřelených gólů přesunuli na metu 300. Prvním byl Scott Hartnell (16 zápasů) a tím druhým Geoff Courtnall (12). Pavelski, rodák z Wisconsinu, se stal 18. americkým hráčem v historii NHL, který nastřílel 300 a více gólů v NHL. Dalšími aktivními Američany, kteří mají více jak 300 gólů, jsou Zach Parise (318) a Phil Kessel (307).

NYR Lundqvist je Král, když v MSG čelí Hurricanes

Henrik Lundqvist si připsal 32 zásahů při vítězství Rangers 5:1 nad Carolinou Hurricanes. Zápas se odehrával v Madison Square Garden. Lundqvist vyhrál svých posledních 12 zápasů proti tomuto soupeři (již od ledna 2011) a pustil za svá záda 15 gólů v tomto tuctu zápasů. Jedná se o nejdelší šňůru aktivního brankáře na domácím kluzišti proti některému z týmu NHL. Nejdelší šňůru výher proti jednomu týmu na domácím stadiónu drží brankář Minnesoty Niklas Backström, který vyhrál za sebou 17 zápasů proti Oilers, a to v letech 2007 až 2013.

NJD Nezahrávejte si s Devils

Nováček Jesper Bratt vstřelil první gól a pak ještě asistoval při vítězné brance Brianu Boylovi, když Devils vyhráli nad Coloradem 2:1. Pro Bratta šlo v této sezóně již o čtvrtý vícebodový zápas, čímž vyrovnal spoluhráče a nováčky Nica Hischiera a Willa Butchera, kteří jsou na druhém místě v týmu. Na tom prvním je Taylor Hall se sedmi vícebodovými zápasy. Ďáblové jsou jediným týmem NHL se třemi různými nováčky, kteří si připsali v této sezóně alespoň čtyři zápasy, ve kterých si připsali více bodů. Dalším a jediným týmem s více než jedním takovým nováčkem je Tampa Bay, která má ve svých řadách Yanniho Gourdeho a Mikhaila Sergacheva.

WPG Trio se třemi body ve třetí třetině

Winnipežští Patrik Laine (1+2), Mark Scheifele (1+2) a Blake Wheeler (0+3) každý zaznamenali ve třetí třetině zápasu Jets s Golden Knights (7:4) tři body. Toto byl první zápas v historii Thrashers/Jets, kdy klub měl ve svých řadách tři různé hráče, kteří ve třetí třetině nasbírali tři a více bodů. Před pátkem, dříve než se tým přestěhoval v roce 2011 do Winnipegu, se něco takového podařilo pouze čtyřikrát a pouze jednou v posledních pěti sezónách, to se podařilo totiž Nikolaji Ehlersovi při vítězství Winnipegu v Detroitu 4. listopadu 2016 5:3.