Flyers padli podesáté v řadě, dvěma body k tomu přispěl i Pastrňák

02. 12. 2017, 22:33 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Už desátý zápas v řadě dnes nezvládli hokejisté Philadelphie, když na domácím ledě vyhořeli proti Bostonu a prohráli 0:3. Na straně vítězů se dvěma body blýskl český útočník David Pastrňák, nulu naopak díky 28 zákrokům zaznamenal brankář Tuukka Rask. Flyers se zároveň dostali na dosah jedné prohry od vyrovnání nejdelší série porážek v letošním ročníku, kterou zaznamenali hráči Arizony.

PHI PHILADELPHIA - BOS BOSTON 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

První vzájemné utkání v letošní sezóně čekalo od příjemného podvečerního času na hokejisty Philadelphie a Bostonu. Zatímco hostující Bruins chtěli navázat na středeční výhru nad lídrem Východní konference z Tampy, Flyers vstupovali do utkání se sérii devíti prohraných utkání v řadě.

Letci přitom zahájili letošní základní část poměrně solidně (bilance 8-6-2), ale od té doby čekají na výhru a kvůli již zmiňované sérii proher se rychle dostali na spodní místa Východní konference. A na tomto umístění nic nezměnil ani duel s Bostonem. Bruins zahájili utkání lépe, byli aktivnější na puku a více ohrožovali branku Briana Elliotta. Ten také inkasoval jako první, skóre totiž v 15. minutě otevřel z úniku přesným zakončením mezi betony Ryan Spooner.

Flyers ve druhé třetině zvýšili frekvenci střel, ale nebezpečných si jich příliš nevytvořili, a tak měl Tuukka Rask jednoduchou práci. To Elliott inkasoval v prostřední části dvakrát, vždy od elitní formace hostů: nejprve se po vhazování prosadil díky dobrému forčekingu Marchanda David Pastrňák, o čtyři minuty později skóroval pro změnu Marchand po nahrávkách McAvoye a Pastrňáka. Flyers sice v závěru odpověděli, ale gól kvůli velmi spornému bránění brankáři rozhodčí nakonec neuznali.

Třetí třetina už se více méně dohrávala, a i když Flyers měli více ze hry, své šance proměnit nedokázali, a to ani ze závěrečného dlouhotrvajícího náporu a hry bez gólmana. Družina Claudea Girouxe tak prohrála už desátý zápas v řadě a bude zajímavé sledovat, zda to vyústí v nějaké personální změny (aneb jak jistou pozici má nyní kouč Dave Hakstol?).

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.