Přestupové spekulace: Výprodej v Edmontonu?

03. 12. 2017, 15:00 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pokud Oilers nedokáží rychle najít dlouhodobý recept, jak se dostat zpět do boje o play off, dá se předpokládat, že generální manažer Peter Chiarelli začne s prodáváním hráčů, a to s cílem přivést do organizace top křídlo do prvních dvou formací, solidního obránce do prvních dvou obranných dvojic a schopného náhradníka do brankoviště. Otázkou je, zda je vůbec schopen všechna svoje přání uvést v realitu.

Podle zdrojů serveru thefourthperiod.com je Chiarelli velmi aktivní, obvolává své kolegy a snaží se vymyslet různé způsoby, jak svému týmu pomoci. Obětmi případných výměn by mohli být například útočníci Patrick Maroon a Mark Letestu, kterým oběma končí v červenci smlouva a můžou se stát nechráněnými volnými hráči.

O případném trejdu se mluví především v souvislosti s Maroonem, kterého považuje novinář Elliotte Friedman za velmi pravděpodobného kandidáta na odchod. Do karet výměně nahrává i jeho relativně nízký plat(2 milióny dolarů), který přitáhne pozornost nejednoho favorita na Stanley Cup. Zájem o něj by mohli mít například St. Louis Blues, ale zájemců by se našlo určitě mnohem víc.

O koho je na přestupovém trhu nesporně zájem, je útočník Ryan Nugent-Hopkins. Ten už by samozřejmě byl součástí mnohem většího trejdu a je vůbec otázkou, zda ho Oilers vymění. Pokud by se tak ale skutečně stalo, spíše to bude během léta než uprostřed rozehrané sezóny. Obecně se předpokládá, že Chiarelli nemá o jeho výměnu zájem, ale pokud mu na stůl přistane správná nabídka, bude ji seriózně zvažovat.

Edmonton by mohli opustit i někteří nastávající chránění volní hráči jako například Anton Slepyshev, Drake Caggiula, Jujhar Khaira či Iiro Pakarinen. Caggiula, Slepyshev a Pakarinen se nacházejí v posledním roce svých kontraktů, a v červenci tak můžou nabýt status RFA, zatímco Khaira se chráněným volným hráčem stane až o rok později.