Přestupové spekulace: Simmonds na odchodu?

06. 12. 2017, 15:00 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přestože Philadelphia včera výhrou v Calgary ukončila desetizápasovou sérii proher, nemění to nic na tom, že se Flyers trápí a jejich výsledky je místo boje o play off posouvají do spodku Východní konference. A jak to tak u takových týmů bývá, často se stávají zdrojem hráčů pro favority na Stanley Cup, kteří se do uzávěrky přestupů snaží na vyřazovací boje přivést co nejvíce posil. Nejinak by tomu v případě pokračující špatné hry nemělo být ani u Letců.

Paradoxně to však nejsou hráči, ale kouč Dave Hakstol, po jehož odchodu fanoušci Flyers volají nejvíce. Generální manažer Ron Hextall ho ovšem podržel a dá se předpokládat, že u týmu alespoň po zbytek letošního ročníku zůstane. Jiný osud by ale mohlo potkat hned několik hráčů, včetně power forvarda Waynea Simmondse, jehož možný trejd naznačil v pořadu Hockey Night in Canada renomovaný zámořský novinář Nick Kypreos.

Podle Kypreose se sice Flyers momentálně Simmondse aktivně vyměnit nesnaží, ale s každou další prohrou bude před Hextallem stát těžší rozhodnutí. Zároveň pak citoval jednoho z klubových představitelů, podle kterého je Simmonds nejhodnotnějším výměnným artiklem Philadelphie, zčásti i díky tomu, že má ve smlouvě ještě jeden rok, což jeho cenu přirozeně zvyšuje.

Wayne Simmonds
WAYNE SIMMONDS PHI
Pravé křídlo
Základní část 2017/18
GP: 27 | G: 8 | A: 7 | Body: 15
Střely: 57 | +/-: -6
Devětadvacetiletý Kanaďan a autor 15 bodů (8+7) ve 27 duelech sice bere během svého šestiletého kontraktu průměrně 3.975 miliónů dolarů, ale v letošní sezóně činí jeho plat 4.75 miliónů a v příštím ročníku to bude 5 miliónů. Součástí jeho kontraktu je také omezená klauzule o nevyměnitelnosti (seznam 12 týmů, do kterých nechce být vyměněn).

I kdyby ho Flyers nyní vyměnit nechtěli, Hextall a spol. můžou s přibývajícími zápasy změnit názor, nota bene pokud bude jasné, že klub už nemá šanci postoupit mezi elitní osmičku Východní konference. Případní zájemci budou bezpochyby Hextallovi pravidelně volat a přesvědčovat ho, že mají na oplátku co nabídnout. A dá se očekávat, že GM Flyers bude k výměně čím dál tím svolnější.

Dalšími případnými kandidáty na výměnu můžou být také jediní dva nastávající nechránění volní hráči Valtteri Filppula a Brandon Manning. Finský centr má ve svém kontraktu seznam 16 týmů, do kterých by byl ochoten být vyměněn, a ročně bere pět miliónů dolarů, zatímco obránce Manning může se svými 975 tisíci nabídnout solidní poměr cena - výkon.