Přestupové spekulace: Kdo posílí Karlssona a spol.?

10. 12. 2017, 11:47 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poté, co se Senators letos na jaře probojovali na dosah jedné výhry od finále Stanley Cupu, se očekávalo, že družina Guye Bouchera bude patřit i letos mezi jedny z elitních týmů Atlantické divize. I proto klub přivedl Matta Duchenea a dal jasně najevo, že chce zaútočit až na samotný vrchol. Jenže od zmiňované třísměrné výměny se výsledky Senators začaly rapidně zhoršovat a nyní bude mít Ottawa co dělat, aby se vůbec dostala do play off. Možná bude muset přivést i posily do obrany.

Čtyři prohry v řadě, jedna výhra z posledních dvanácti utkání, z nichž ve čtyřech (!), včetně toho posledního (dnes v noci proti San Jose), vyšli Sens gólově naprázdno. Matt Duchene, který měl pomoci útoku Sens, jakoby zatím vůbec neexistoval: pouhé čtyři body (2+2) ve 14 utkáních a hrozivá statistika -11 v tabulce pravdy jsou toho důkazem. A když vezmeme v potaz, jak Kyle Turris zapadl do rozjeté nashvillské mašiny, musí už být fanoušci Ottawy přinejmenším netrpěliví.

Generální manažer Pierre Dorion ovšem spíše hledí na defenzivu, ve které operuje jeden z nejlepších hokejistů na světě Erik Karlsson, a je pravděpodobné, že se ji pokusí vyztužit. Momentálně však podle deníku Ottawa Sun zvažuje, zda udělá výměnu, nebo zkusí jednoho či dva hráče povolat z farmy.

Paradoxně se však spíše mluví o tom, že ostatní týmy mají zájem o zadáka Senators Codyho Ceciho, ale podle Sunu se klub o jeho odchod nezajímá a nejspíše ani v blízké budoucnosti zajímat nebude. Ottawa má pod platovým stropem necelé tři milióny volného místa, ale jakákoliv významnější výměna by se bez ztráty některého z hráčů zřejmě neobešla.